Митрополит Јоаникије: Сабор показао слогу и саборност

© Фото : Screenshoot/Острог Тв СтудиоВладика Јоаникије
Владика Јоаникије - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2021
Пратите нас
Свети Архијерејски Сабор Српске православне цркве послао је снажну поруку слоге и саборности, демантујући многе написе о непремостивим разликама, сукобима, утицају политике, оспоравању и кажњавању појединих епископа. Централни догађај саборског заседања, судећи по интересовању јавности, био је, избор за упражњено место митрополита Црногорско – приморског.
Главни и једини кандидат епископ Будимљанско-никшићки изабран је акламацијом присутних чланова, што је још једна потврда јединства Српске православне цркве али и показатељ мудрости и ауторитета патријарха Порфирија чија тактичност и дипломатско умеће су одиграли кључну улогу у превазилажењу разлика по појединим питањима, а нарочито разумевањем тренутка у ком се налази СПЦ и њени верници у Црној Гори, пише ИН4С.
„Сабор је пројавио и ојачао јединство СПЦ оповргао све медијске спекулације и инсинуације о некаквим расколима и деобама. Кључни тренутак је заједничка света литургија, на почетку заседања, коју је служио Његова Светост патријарх Порфирије уз саслужење и учешће свих епископа наше цркве“, изјавио је за митрополит Јоаникије за портал ИН4С, не скривајући своје задовољство избором викарног епископа Методија на упражњено место епископа Будимљанско – никшићког.
Избор митрополита Јоаникија дочекан је са нескривеним одушевљењем верника и грађана широм Црне Горе, где новоизабрани митрополит, ужива немерљив углед.
Прочитајте још:
 
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала