Најважнији део ауто-пута Пожега-Прељина: Деоница која укида гужве на обилазници код Чачка /видео/

© Фото : Youtube/Javno preduzeće Putevi Srbije/PrintscreenИзградња ауто-пута од Прељине до Пожеге
Изградња ауто-пута од Прељине до Пожеге - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2021
Пратите нас
Зоран Дробњак, в.д. директора „Путева Србије“, рекао је да се иде на изградњу сектора Ц обилазнице од Бубањ Потока до Панчева и да ће се ту радити нови путнички и железнички мост преко Дунава. Додао је и да је на деоници ауто-пута Пожега-Прељина важно да се заврши деоница до Паковраће од 11 километара, како не би било гужви на обилазници око Чачка.
Дробњак је најавио и да се почетак изградње деонице пута између Пријепоља и Златара очекује у августу или септембру, те да је у току израда пројекта.
„Ту имамо да урадимо и 6,5 километара од Пријепоља до манастира Милешева, који у октобру слави 800 година постојања, а на овом делу треба да урадимо и канализацију, водовод“, рекао је Дробњак гостујући на ТВ Пинк.
Дробњак је нагласио да је политика земље да се осим ауто-путева и брзих саобраћајница раде и мањи путеви и потврдио да ће Европска банка за обнову и развој и Светска банка Србији дати кредит за изградњу локалних путева.
Ови путеви су, према његовим речима, веома важни за останак младих у селима и евентуални повратак оних који су већ отишли, пренео је Танјуг.
Када је реч о локалним путевима, навео је да ће се неки радити као а други рехабилитовати.
„Радићемо рехабилитацију пута од Доњег Милановца ка Кладову, затим од Кучева према Мајданпеку. Радимо деоницу од Мерошине према Прокупљу, која је веома лоша, идемо да радимо постојећи пут од Прокупља до Мердара“, навео је Дробњак.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала