Раскол у ФСС не дотиче Пиксија: Није било преврата, функционишемо

© Фото : ФССДраган Стојковић Пикси
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2021
Пратите нас
Драган Стојковић, селектор фудбалера Србије, морао је да коригује списак од 20 играча који ће путовати на азијску турнеју и пријатељске мечеве са Јамајком (7. јун) и Јапаном (11. јун). Осим тога, Пикси је причао и о недавним немилим догађајима у Фудбалском савезу Србије, смењивању Пантелића и постављањем Бјековића на место заменика председника.
Селектор је на самом старту конференције упитан за актуелно стање у Фудбалском савезу Србије, након што је дошло до промена, а свему је претходио циркус.
Миљанов корнер - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2021
Спутњик спорт – Миљанов корнер: Двоглава аждаја звана ФСС – ко ће узети мач да их „одсече“?
На питање како на њега утичу преврати у ФСС, Драган Стојковић је одговорио:
„Мислим да ту није било никаквих преврата. Сви знамо шта се десило, али ако мене питате, ја сам максимално концентрисан и посвећен послу којим се бавим, а то је да имам фокус на спортска питања и национални тим. Ту се питам, а ово друго није моја брига. ФСС функционише, радимо свој посао онако како можемо. Имамо подршку, не желим да трошим енергију на то“, поручио је Пикси.
Када су у питању промене на првобитном списку од 20 фудбалера, отпали су искусни голгетер Александар Митровић, Дарко Лазовић, Душан Влаховић и Андрија Живковић, а позвани су Макарић и Јовић. Ипак, такве промене нису утицале на расположење селектора „орлова“.
​Драган Стојковић поручује да једва чека на делу да види „младе лавове“ - Јовељића, Честића, Јовића, Терзића, које жели да тестира на две предстојеће пријатељске утакмице у Азији.
„Желим да изразим велико задовољство што ћу моћи да радим са њима и да видим на делу те играче. Имају велики потенцијал, пратимо их, гледао сам их неколико пута и заслужили су да се нађу на списку. Поготово на ове две утакмице које нису такмичарске, па ће без стреса моћи да покажу оно што мислимо да имају у ногама. Јовељић, Честић, Терзић, Јовић. Једва чекам да их видим на делу, они представљају озбиљан потенцијал у будућности. Веома сам задовољан што их имам и екипа која буде ишла у Јапан имаће у просеку 24 године, што је јако млад састав, али који ће и те како знати да игра фудбал“, закључио је селектор Србије. 
► „Пикси је свестан нашег менталитета, Партизан је мој, али не могу да навијам за Милан против Звезде“
► „Заћутали су кад сам се повукао, сада размишљам да се кандидујем за председника ФСС“
► Пантелић се огласио после скандала у ФСС: Спреман сам и живот да дам!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала