У црквеном торњу у Загребу отвара се музеј магије и окултног

CC0 / / мирисни штапићи
мирисни штапићи - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2021
Пратите насTelegramOdyssey
У Загребу се следеће недеље отвара Музеј Хрватског Ареопага у којем ће бити изложено 500 магијских, окултних и њу ејџ експоната , а налазиће се на петом спрату црквеног торња цркве Светог Антуна на загребачком Светом Духу.
"Центар Хрватски Ареопаг за међурелигијски дијалог Хрватске провинције фрањеваца конвентуалаца основан је 2002. године. То значи да следеће године обележава 20 година свога постојања и деловања. Музеј, који том приликом отварамо, нема директне везе с међурелигијским дијалогом, али је занимљив као куриозитет и едукацијски центар, објашњава Јосип Блажевић, провинцијал хрватских фрањеваца конвентуалаца", покретач Ареопага.
У њему ће, наводи Вечерњи лист, бити изложено више од 500 разноврсних експоната које досада није било могуће видети на једном месту.
У првом делу Музеја биће изложени експонати из Африке, Јапана, Кине и Тибета. У другом делу из Азије, односно Индије и Египта, а највећи простор биће посвећен онима из Европе, с нагласком на Хрватску.
"Реч је о езотеријским и окултним исцелитељским техникама раширеним и по Хрватској, попут реикија и биоенергије, тринаестокраког симбола Сунца Браце са Сребрњака и многих других. Моћи ће се видети Саи Бабин чаробни пепео и аyурведски лекови гуруа Махариши Махеш Јогија, учитеља трансценденталне медитације, кинеска књига прорицања и Чинг, пише Вечерњи.
Биће изложена и цела колекција разних замотуљака, урока и записа, разних Библија, Сатанска библија, Водењакова библија, Вампирска библија и још мноштво разних ствари", набраја провинцијал Блажевић истичући како прикупљање експоната има своју дугу историју.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала