ЕПС на прекретници /видео/

Пратите нас
Српска електроенергетика реформише се још од почетка овог века, усклађујући се са променама које су, најпре, диктирали следбеници економског либерализма, а потом по постулатима које намеће планетарна борба против климатских промена.
Каскајући за развијеним европским земљама, које су своју енергетску транзицију спровели онако како је њима одговарало, јачајући своје електроенергетске компаније Србија је суочена са наметнутим реструктурирањем јавног предузећа Електропривреда Србије али и трансформацијом целог електроенергетског сектора који јој намеће гашење термоелектрана на угаљ и форсирање обновљивих извора енергије.
У ситуацији када ЕПС тек модернизује термокапацитете и касни са изградњом својих капацитета у ветрогенераторе и соларне панеле, а инвеститори у ОИЕ су све заинтересованији за долазак у Србију на креаторима државне енергетске политике је тежак задатак: како сачувати ЕПС од конкуренције јер, реч је о компанији која је стожер српске привреде, а не само енергетике.
О томе како српску електроенергетску транзицију искористити да сутра имамо ЕПС као јаку, успешну компанију, а истовремено развијати зелену енергетску причу у данашњој „Енергији Спутњика” Јелица Путниковић разговара са проф. др Миланом Радовановићем, председником Друштва термичара Србије.
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала