Још једна бранша може да се пријави за помоћ: Држава даје 60.000 динара по раднику

Динари - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Министарство туризма расписало је јавни позив за доделу субвенција туристичким водичима и туристичким пратиоцима.
Сваком од њих субвенције ће бити исплаћене у периоду од два узастопна месеца, за сваки месец у висини од 30.900,24 динара.
Захтеве за добијање бесповратних средстава државне подршке туристички водичи и пратиоци подносе Министарству од 2. до 16. јуна.
Услови за добијање државне новчане подршке су да имају положен стручни испит за туристичког водича или туристичког пратиоца, као и да су до марта 2021. године заменили легитимације, односно да поседује одговарајуће и важеће легитимације.
Помоћ ће добити они који нису у радном односу, укључујући и у привредном друштву чији су оснивач или члан, као и да нису радно ангажовани по основу рада ван радног односа.
Услов је и да не обављају самостално предузетничку делатност, односно да нису пензионери, а државна подршка биће одобрена само држављанима Србије.
Јавни позив је расписан на основу Уредбе владе Србије а подршка туристичким водичима и туристичким пратиоцима додељује се због потешкоћа у пословању проузрокованих епидемијом болести ковид 19, пренео је Танјуг.
Одобрена средства субвенција уплаћиваће се на динарске текуће рачуне лица из тих занимања.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала