Кремљ о сусрету Путина и Бајдена: Нико нема намеру да „стерилише“ дневни ред

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2021
Пратите нас
Припрема за предстојећи састанак председника Русије и САД Владимира Путина и Џозефа Бајдена је у току, нико нема намеру да „стерилише“ дневни ред, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Такође је рекао и да је за Кремљ изузетно важно да се овај самит заиста и догоди.
„Припреме су у току, наравно да нико нема намеру да стерилише дневни ред. Сматрамо да је изузетно важно да се овај самит реализује“, рекао је Песков новинарима.
Претходно је о предстојећем самиту говорио и шеф руске дипломатије Сергеј Лавров рекавши да током преговора „неће бити забрањених тема“.
Он се осврнуо и на тему људских права будући да је Бајден најавио да ће обавезно покренути и то питање нагласивши да и Русија са великом заинтересованошћу прати како се по том питању ствари одвијају у САД посебно када је реч о „прогону оних лица која су оптужена за нереде 6. јануара“.
Подсетимо, састанак председника Русије и САД планиран је за 16. јун у Женеви. Раније је портпарол Беле куће Џен Псаки саопштила да ће Бајден на састанку са својим руским колегом разговарати о стратешкој стабилности, Украјини и Белорусији.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала