Митровић о судбоносној утакмици Србије: Праву жал ћу тек осетити /видео/

© AP Photo / Darko VojinovicСрпски фудбалер Стефан Митровић
Српски фудбалер Стефан Митровић - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2021
Пратите нас
Уочи пута српске фудбалске репрезентације у Јапан одржана је конференција за медије којој су присуствовали Немања Максимовић и Стефан Митровић, који је изјавио да ће тек на почетку Европског првенства осетити праву жал за пропуштеном шансом против Шкотске.
Фудбалери Србије у четвртак ће отпутовати у Јапан на азијску турнеју у оквиру припрема за наставак квалификација за Светско првенство у Катару 2022. године где ће се 7. јуна састати са селекцијом Јамајке, а четири дана касније са репрезентацијом Јапана.
Неизбежно питање на конференцији за медије било је предстојеће Европско првенство, те је новинаре занимало мишљење српских репрезентативаца о томе да ли ће пратити првенство и које селекције су им фаворити.
„Наравно да ћу пратити. Мислим да ћу тек тад осетити праву жал за оним што смо пропустили против Шкотске, мислим да би квалитетом требало да будемо тамо, али десило се шта се десило. Фаворити су ми Шпанија и Француска, мислим да су то две екипе које тренутно имају најбоље селекције и да би требало да обратимо пажњу на њих“, рекао је Митровић.
Максимовић би волео да селекција Турске постигне добар резултат, јер за њу наступа његов саиграч из Хетафеа Енес Унал, са којим има одличан однос, док са друге стране нема изразитог фаворита, те се нада да ћемо у јуну и јулу имати прилику да уживамо у фудбалу.
У вези са предстојећим пријатељским утакмицама у Јапану, Митровић је изјавио да ће представљати сјајну проверу пред наставак квалификација за Светско првенство у Катару.
„Што се тиче утакмица против Јамајке и Јапана, Јамајка је мало непознаница зато што не знамо много играче. Што се Јапана тиче врло добро знамо ту екипу, имају доста играча који играју у Европи, тако да нас очекују две веома занимљиве провере. Немамо резултатски притисак, али знамо да када обучемо дрес репрезентације Србије да имамо обавезу, знамо кога представљамо, тако да се максимално озбиљно припремамо за те две утакмице“, изјавио је штопер српске репрезентације.
Српски репрезентативци говорили су и на тему подмлађеног састава националног тима пред одлазак у Јапан.
„Сви знамо да Србија одувек има јако квалитетне младе играче, и они су у овом тренутку добили прилику да покажу то на највећем могућем нивоу за репрезентацију, верујемо у њихов квалитет и верујемо да ћемо сви заједно направити добар резултат“, рекао је Максимовић и додао да се нада да они научити нешто од њега, као и он од њих.
„Знамо да је Блеки (Немања Миленковић, прим.аут) последњих година био најстандарднији одбрамбени играч у нашој екипи, тако да је то момак који нам много значи, и значиће у наставку квалификација. Међутим, дошла је прилика да испробамо нове играче, међу њима и Сава (Аранђел Честић, прим.аут). Ради се о изузетном момку, великом професионалцу, тако да  драго ми је да ће моћи да покаже своје квалитете и да се ако успе устали у репрезентацији за наставак квалификација“, рекао је Митровић који је упитан да ли можемо да очекујемо да ће поново понети капитенску траkу репрезентације:
„На селектору је да одлучи. Ја сам најискуснији од свих. Пре свега ми је битно да на терену и свлачионици будем прави пример, прави професионалац и да са екипом која је тренутно на окупу“.
Максимовић је указао на то да ће екипи значити сусрет са фудбалерима са другог континента, с обзиром на другачији стил игре.
„Свакако да значи да играмо против репрезентација са других континената, које играју другачији стил фудбала и да се припремамо за то Светско првенство. Имамо наставак квалификација и свакако су одличне промене против различитих стилова игре“, рекао је Максимовић.
Селектор Србије, Драган Стојковић, на претходној конференцији се дотакао претходна две дербија између Црвене звезде и Партизана, те је и Митровић упитан за своје утиске са недавног финала Купа Србије.
„Увек искористим прилику да испратим дерби када сам у Београду. Као што сви знамо, дерби квалитетом није испунио очекивања многих од нас, превелика тензија је била, мало квалитета што се фудбала тиче. Међутим, на крају је Звезда показала своју доминацију ове године, и надам се да ће следеће године конкуренција Звезди бити доста јача и да ће Партизан успети да се издигне и да ће извући поуке из ове целе ситуације. Што се тиче квалитета играча, има доста оних на које треба обратити пажњу, поготово на ове младе снаге, неки су и данас са нама, тако да је на селектору да види ко има квалитет за репрезентацију“, рекао је Митровић.
Раскол у ФСС не дотиче Пиксија: Није било преврата, функционишемо
„Пикси је свестан нашег менталитета, Партизан је мој, али не могу да навијам за Милан против Звезде“
Пиксијева чиста емоција /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала