Палмер: Формирати ЗСО у складу са договором Србије и Косова

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICМетју Палмер
Метју Палмер - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2021
Пратите нас
Заменик помоћника државног секретара САД за европска и евроазијска питања Метју Палмер изјавио је да његова земља снажно подржава дијалог Косово и Србија и нагласио да они нису стране у дијалогу, већ само партнери којима је циљ унапређење односа две земље.
„САД снажно подржавају дијалог. Нисмо страна у дијалогу, већ партнери који раде и са Београдом и са Приштином. Заједно ћемо подржати и унапредити њихов циљ“.
Палмер је на заједничкој конференцији за новинаре у Приштини са изаслаником ЕУ Мирославом Лајчаком рекао да би Заједница општина са српском већином требало да се формира у складу са договором страна.
„ЗСО се треба формирати у складу са договором две стране, односно Косова и Србије“, рекао је Палмер.

Лајчак: Главни разлог посете Приштини припрема састанка Вучић-Курти

Лајчак је рекао да је главни разлог његове посете Приштини припрема за састанак премијера привремених институција Аљбина Куртија и председника Србије Александра Вучића.
„Примарна сврха ове посете је припрема за први састанак премијера Куртија и председника Вучића на високом нивоу, који ће бити одржан за неколико дана у Бриселу“, навео је Лајчак.
Он је навео да ова година има потенцијал да буде добра година за односе између ЕУ и западног Балкана.
„У руководству ЕУ и државама чланицама водила се дискусија између 27 министара спољних послова пре неколико дана. Следећа дискусија биће 22. јуна, у октобру ће бити самит о западном Балкану и сва ова реформа биће искоришћена за унапређење европске агенде, укључујући Косово“, рекао је Лајчак.
Он је изразио наду да ће дијалог бити у корист за обе стране и да ће бити напретка у нормализацији односа између Београда и Приштине, пренео је портал Косово онлајн.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала