Русија о шпијунирању Меркелове: Ситуација је страшнија, то је само врх леденог брега

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије и кула Кремља
Зграда Министарства спољних послова Русије и кула Кремља - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2021
Пратите нас
Шпијунирање европских лидера од стране Данске и Сједињених Америчких Држава је само врх леденог брега, ситуација је страшнија, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
„Мислим да је то само врх леденог брега и да је ситуација за саме земље-чланице НАТО-а заправо много страшнија од тога што су сада сви прочитали, о чему покушавају да не говоре у НАТО-у, генерални секретар Алијансе, руководство Европске уније. Чини ми се да је истина много страшнија од тога што се сада појединачно појављује у медијима“, изјавила је портпаролка за радио „Вести ФМ“.
Како је раније саопштио немачки лист „Зидојче цајтунг“ америчка Агенција за националну безбедност је уз помоћ Данске у периоду 2012. до 2014. године мотрила на бројне европске политичаре, а посебно на немачку канцеларку Ангелу Меркел, министра спољних послова (актуелног председника Немачке) Франка-Валтера Штајнмајера и кандидата за канцелара немачке из Социјал-демократке странке Немачке Пеера Штајнбрјука.
У светлу информација које су се појавиле у медијима о шпијунирању Меркелове и других политичара министарка одбране Данске Трине Трине Брамсен је изјавила да су поступци против савезника Данске неприхватљиви.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала