Власница салона приведена на граници: Осумњичена да је "естетским корекцијама" унаказила 11 жена

© Depositphotos / AndreyPopovЧекић и лисице на столу судије
Чекић и лисице на столу судије - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Након што је прошле недеље ухапшен лажни естетски хирург С. К., данас је ухапшена и надрилекарка О. М. Она је приведена у тренутку када је покушала да пређе границу са Хрватском.
По налогу Првог основног јавног тужилаштва у Београду данас је ухапшена још једна осумњичена особа за надрилекарство, О. М., коју је пријавило удружење Интердисциплинарне естетске и антиејџинг медицине Србије „СЕСИАМ".
О. М.се за сада, сумњичи да је неовлашћено пружала медицинске услуге из области естетике и изазвала здравствене проблеме код 11 оштећених који су се јавили полицији.
Терети се за кривична дела тешко дело против здравља људи , надрилекарство и надриапотекарство, као и неовлашћено бављење одређеном делатношћу и у року од 48 часова ће бити саслушана у тужилаштву, саопштено је из тужилаштва.
Тужилаштво је након пријава и провера у Министарству здравља, извршило додатне провере, након чега је утврђено да се, за сада, 11 оштећених јавило полицији, којима је осумњичена неовлашћено пружајући медицинске услуге из области естетике изазвала здравствене проблеме и услед чега постоје индиције да је код одређених особа поред телесних повреда и здравље тешко нарушено.
Утврђено је и да је она у дужем временском периоду у „медицинско-естетском центру Таyас" у Београду у Дриничкој улици, пружала наведене услуге без одобрења, односно лиценце Министарства здравља Републике Србије, супротно закону о здравственој заштити и правилницима који уредују обављање те врсте услуга.
Након саслушања осумњичене, а у зависности од изнете одбране, тужилаштво ће одлучити да ли ће тражити да се осумњиченој одреди притвор.
Такође, испитаће све оштећене и сведоке, наредити вештачење телесних повреда оштећених и по потреби предузети друге неопходне доказне радње ради доношења одлуке, наглашено је из тужилаштва.
Прошле седмице ухапшени су С. К. и његова мајка  због сличних оптужби пацијената, а због сумње да су се бавили надрилекарством и угрозили здравље људи.
Њима је на захтев Првог основног јавног тужилаштва суд одредио притвор.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала