Отворено писмо продубило хаос у уздрманом великану: „Заборавили су на све што смо урадили!“

© REUTERS / Juan Medina LivepicТренер Реала Зинедин Зидан
Тренер Реала Зинедин Зидан - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2021
Пратите нас
Зинедин Зидан, бивши тренер Реал Мадрида, први пут се огласио у јавности од подношења оставке на ранију функцију, те у отвореном писму навијачима „краљевског клуба“ оптужио председника Флорентина Переса за недостатак поштовања према његовом раду.
Мање од недељу дана пошто је дао отказ на место тренера мадридског великана, Зидан је оплео по челницима Реал Мадрида.
Француз је кормило Мадриђана напустио други пут у последње три године, када је прошлог четвртка одлучио да да отказ, неколико дана након што је Реал први пут после 11 година сезону завршио без иједног трофеја.
Зидан се од тада није оглашавао ни на друштвеним мрежама, нити је давао изјаве за медије, али се јавио са отвореним писмом које је објављено у „АС“-у.
„Одлазим, али не напуштам брод и тренерски посао ме није заситио“, написао је он.
Легендарни Зизоу навео је да је у мају 2018. године напустио Мадрид после две и по године многих победа и трофеја, те да је тада осетио да је тиму потребан нови план како би остао на највишем нивоу.
Сада су ствари другачије:
„Одлазим зато што осећам да ми клуб није пружио потребну подршку, није ми пружио подршку како бих изградио средњерочни и дугорочни план“.
Зидан је један од највећих тренера Реала у историји клуба, освојио је три узастопне Лиге шампиона (2016, 2017. и 2018. године), ЛаЛигу 2017. и 2020. године, као и два ФИФА Светска купа.
Француз је вратио Реал у сам врх након лоших резултата Рафаела Бенитеса, а Мадриђани су се нашли у још већем расулу након његове шокантне оставке у мају 2018. године, која је уследила само неколико дана након што су његови изабраници победили Ливерпул у финалу Лиге шампиона у Кијеву.
„Познајем фудбал и знам који су захтеви клубова попут Реал Мадрида, знам да када не побеђујеш мораш да одеш. Али овде су заборавили нешто веома важно, заборавили су на све што смо градили свакога дана, на све оно што сам допринео у односу са играчима, са 150 људи који раде са и око тима“, додао је Зидан у отвореном писму.
„Ја сам природни победник и био сам овде да бих освајао трофеје, али осим тога постоје људска бића, емоције и живот, и стекао сам утисак да се те ствари не цене, а људи су заборавили да се тако одржава динамика великог клуба. Чак сам и на одређени начин осећао да ми се приговара“, навео је трофејни тренер.
Челсијев дискретни херој – од скупљача ђубрета до крова Европе
Енглези терају Американце, чуде се шеику, али Русу морају да скину капу
Барса? Реал? Не, Атлетико! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала