Како парирати руским бродовима на Пацифику: Америка има амбициозне планове

© Sputnik / Александр Гальперин / Уђи у базу фотографијаНови миноловац руске флоте "Јаков Баљајев"
Нови миноловац руске флоте Јаков Баљајев - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2021
Пратите нас
Ратна морнарица Сједињених Америчких Држава је убрзала темпо производње нових бродова како би парирала руским корветама у Тихом океану, наводи амерички лист „Нешнал интерест“.
„У једном извештају америчке ратне морнарице се наводи да овакав амбициозан темпо изградње бродова није виђен још од 1990. године“, пише лист.
Руски бојни бродови на вежби у Кронштату - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2021
„Нешенл интерест“: Иако је мања – руска морнарица је озбиљна претња за америчку флоту
Америчка флота има проблеме са доминацијом у Тихом океану с обзиром да се тамо налази велики број острва и приобалног подручја. Међутим, главну опасност за Вашингтон представљају појаси плиће области у којима би могло да дође до сукоба, наводи „Нешенел интерест“.
С друге стране, руске корвете се одликују стелт технологијом, која је реализована употребом радио-упијајућих материјала, посебним обликом трупа брода и надоградњом брода.
Брзи раст америчке флоте у зони обале сведочи о великој забринутости америчке ратне морнарице због могућих сукоба са руским бродовима.
Раније је саопштено да су у априлу одржане вежбе руских бродова из састава Тихоокеанске флоте у Јапанском мору. Корвета „Громки“ је погодила мете, које су имитирале технику и борбене циљеве условног непријатеља. У вежбама су учествовали и најновији миноловац „Јаков Бељајев“ и корвета „Савршени“.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала