Американци у чуду због Србина – и невероватног податка о којем не престаје да се прича

© AP Photo / John BazemoreБогдан Богдановић
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2021
Пратите нас
Српски кошаркаш Богдан Богдановић има немерљив утицај на игру својих Атланта Хокса, који посебно долази до изражаја у плеј-офу кроз популарну +/- статистику, а због којег су многи остали у чуду.
Наиме, Атланта је од Њујорк Никса, против којих тренутно води са 3-1 у серији прве рунде Истока, боља за невероватних 62 поена док је Богдановић на паркету.
Док 28-годишњи репрезентативац Србије, иначе дебитант у НБА плеј-офу, није у игри, Њујорк надиграва Атланту са 41 поеном разлике.
Дакле, разлика коју Богдан прави за амерички тим, који ове године први пут после неколико неуспеха игра плеј-оф, је укупно више од 100 поена, због чега су бројни статистичари ову информацију морали да провере по неколико пута не би ли потврдили да је истинита.
Богдан Богдановић у дресу Атланта Хокса - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2021
Богдановић објаснио: Нама Србима фали безобразлук кад одемо у Америку
Богдановићев допринос се не види само у статистици, далеко од тога, али је и она сјајна, па током прве четири плеј-оф утакмице у каријери просечно бележи 15,8 поена, 6,5 скокова и 3,5асистенција по мечу, за 36 минута на паркету.
Подсетимо, Богдановић је у разговору са новинарима пред почетак серије против Никса говорио и о игрању у чувеном „Медисон Сквер Гардену“.
Наредну прилику за доказивање бивши бек Партизана и Фенербахчеа имаће управо у тој дворани, у ноћи између среде и четвртка (1.30), када ће Атланта имати прилику да тријумфује и пласира се у полуфинале Истока.
Српске тројке разоружале Њујорк! /видео/
Имао је „идиотске аргументе“, али је признао: Нико као Јокић /видео/
Србија се у најјачем саставу бори за Игре!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала