Епски окршај Србина и Американца – Јокић води Денвер ка полуфиналу! /видео/

© AP Photo / Jack DempseyСрпски кошаркаш Никола Јокић
Српски кошаркаш Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2021
Пратите нас
Кошаркаши Денвер Нагетса победили су после два продужетка Портланд Трејл Блејзерсе (147:140), и сада имају предност од 3-2 у првој рунди плеј-офа Западне конференције. У невероватном мечу видели смо велики окршај Николе Јокића и Демијана Лиларда који је припао српском кошаркашу.
По многима најважнија утакмица у серији припала је Нагетсима који су два пута испустили велику предност, те су тек из трећег успели да сломе отпор гостију из Орегона.
Јокић је на паркету провео 46 минута и постигао је 38 поена, а уз то је имао и 11 скокова, девет асистенција и чак четири блокаде. Српски кошаркаш поделио је кључан пâс у другом продужетку, након којег је Мајкл Портер јуниор погодио тројку за 143:140.
​Блејзерси до краја утакмице нису могли да дођу до коша, а утисак је да је меч преломљен када је Си Џеј Мекалум на девет секунди до краја згазио аут линију, те је Портланд изгубио посед и морао је да прави фаул.
​Монтеј Морис био је непогрешив и овога пута Нагетси нису испустили велику предност, па су заслужено повели са 3-2 у серији и налазе се на победу до пласмана у другу рунду. Серија се сада сели у Портланд, а потенцијални седми меч одиграће се у Колораду.
Денвер је много раније могао да заврши меч јер је и у регуларном делу, а потом и у првом продужетку имао огромну предност. Ипак, питао се и феноменални Демијан Лилард који је утакмицу завршио са 55 поена и чак 12 погођених тројки, што је уједно и рекорд плеј-офа по броју погодака ван линије 7,24.
Лилард је прво убацио тројку за продужетак, а затим је у додатних пет минута сâм истопио заостатак од девет поена. Погађао је из свих позиција и само захваљујући њему Блејзерси су изборили други продужетак.
Међутим, тамо нису имали снаге и Денвер је преко Јокића и Портера успео да из трећег пута затвори меч и дође до победе.
Код Нагетса, уз српског кошаркаша, добро су одиграли Портер јуниор са 26 поена, Мориса са 28, Риверс је убацио 18, а Гордон је имао 14 и 10 асистенција.
У пораженом тиму подбацио је Мекалум са 18 поена, али и 7/22 из игре, Ковингтон је убацио 19, а лошу партију имао је и Јусуф Нуркић који је због проблема са личним грешкама на терену провео само 24 минута.
Денвер има све у својим рукама, те је велики притисак на Портланду да у наредној утакмици избегне елиминацију.

НБА, резултати:

Бруклин – Бостон 123:109 (4-1)
Денвер – Портланд 147:140 (3-2)
Финикс – ЛА Лејкерс 115:85 (3-2)
Имао је „идиотске аргументе“, али је признао: Нико као Јокић /видео/
Партизан видео моћног Петрушева, Мега на корак од финала
Мицић: Турци и Срби имају сличан менталитет /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала