Нова иницијатива: Младима у Србији по 50 евра за вакцинисање

© Fotolia / AlotofpeopleДруштво једе лубеницу на плажи
Друштво једе лубеницу на плажи - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2021
Пратите нас
После одлуке државе да све грађане који су се вакцинисали награди са три хиљаде динара, Национална агенција туристичких агенција Србије тражи од државе да млади приликом вакцинације добију ваучер за туристичка путовања.
Циљна група су потенцијални путници који имају између 16 и 30 година, а намера је да се стимулишу са укупно 50 евра, и то у виду ваучера за путовање.
Овај предлог је стигао из Националне асоцијације туристичких агенција Србије (ЈУТА) која је и званично ресорним институцијама предложила да млади приликом вакцинације добију ваучер за туристичка путовања.
„Предложили смо да држава субвенционише путовања младих са износом у вредности 30 евра, а туристичке агенције са 20. Верујемо да би то био добра стимулација за младе да се вакцинишу, а са друге стране, то би се одразило и на рад туристичких агенција које је пандемија изузетно погодила“, каже за Спутњик директор ЈУТА-е Александар Сеничић.
Он додаје да је предлог упућен на три адресе; Министарству туризма, Кризном штабу и Влади Србије.
CC BY 3.0 / Wikipedia / Торони Грчка Халкидики
Торони Грчка Халкидики - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Торони Грчка Халкидики
„Одговор још нисмо добили, али је оцена у туристичким агенцијама да је реч о потезу који би имао двоструки ефекат, стимулацију вакцинације, што је изузетно важно, али и туризма као области коју је криза највише погодила“, каже Сеничић за Спутњик.
Он истиче да је више од 50 туристичких агенција заинтересовано да учествује у овој иницијативи, иако још није упућена званична иницијатива за пријаву.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала