Руски научници праве „брзе“ тестове за откривање пет опасних инфекција

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаИзрада брзих тестова за вирус корона у лабораторији "Сколково" у Москви
Израда брзих тестова за вирус корона у лабораторији Сколково у Москви - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2021
Пратите нас
У Русији ће крајем године бити направљени „брзи“ тестови за откривање пет опасних инфекција, рекла је потпредседница владе Русије Татјана Голикова на састанку са председником Русије Владимиром Путином и члановима владе.
Она је навела да ће помоћу ових тестова резултати испитивања на ковид, грип, салмонелу, туберкулозу и стафилококе отпорне на антибиотике бити готови у року од 60 минута.
„Веома је важно да се, што је најбрже могуће, добију информације о инфекцији која је присутна и којом се неко може заразити“, појаснила је Голикова.
Потпредседница руске владе је навела да је држава повећала производњу свих врста тестова и да је, у случају појаве нових сојева вируса, спремна да прилагоди капацитете за стварање нових система.
Раније је премијер Русије Михаил Мишустин потписао налог да се „Роспотребнадзору“ одобри више од 36 милиона евра за производњу тестова за откривање вируса корона и декодирање његових генома.
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала