Шеф руске одбрамбене корпорације: Појачавање санкција значило би рат

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаРуска одбрамбена корпорација "Ростех"
Руска одбрамбена корпорација Ростех - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2021
Пратите нас
Шеф руске одбрамбене корпорације „Ростех“ Сергеј Чемезов изјавио је да Русија мора бити спремна на сценарио евентуалног појачавања санкција Запада, које би, у суштини, означавале практично ратно стање.
„За санкције које су тренутно на снази не можемо баш да кажемо да су мекане. Да су нам закомпликовали животе – јесу. Међутим, увођење жестоких санкција означавало би практично рат, а ми морамо на то да будемо спремни. Али мислим исто тако да Американци и Европљани на тај рат нису спремни“, рекао је он.
Чемезов каже и да између Русије и Европе постоји веома јак узајамни интерес када је реч о сарадњи, док у случају са Америком то није баш случај јер је обим трговине далеко мањи, самим тим и не постоји практично никаква „зависност“.
„Упркос томе Европљани сами себи умањују могућност продавања сопствених производа у Русији. Наравно да се нико томе не радује. Русија, са своје стране, покушава на све начине да спаси партнерске везе од апсолутне деградације“, додао је.
„Ростех“ је руска државна корпорација која је формирана са циљем да се бави развојем, производњом и извозом високотехнолошких производа за цивилни и војни сектор. У склопу „Ростеха“ послује преко 800 различитих корпорација.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала