Kинески „Виво“ осваја српско тржиште

© Фото : YT/ vivo GlobalКинеска компанија „Виво“ представила је свој нови телефон „Апек 2020“
Кинеска компанија „Виво“ представила је свој нови телефон „Апек 2020“ - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2021
Пратите нас
Kинески „Виво“, водећи глобални произвођач паметних телефона, званично је данас у Београду обележио долазак на српско тржиште.
Представници компаније су на конференцији за медије саопштили да ће „Виво“ проширити своју базу корисника у Србији.

Kинески „Виво“ стигао у Србију

Том приликом је представљен растући тим из виво канцеларије у Србији, у којој тренутно ради 10 стручњака из сектора, као и виши тим руководилаца из европског седишта компаније у Дизелдорфу, наведено је у саопштењу компаније.
Почев од 8. јуна, „Виво“ паметни телефони биће званично у продаји у Србији, а моћи ће да се купе у „Гигатрон“ продавницама.
Представници компаније су данашњу конференцију искористили да разговарају о кључним партнерствима, као и да представе прву линију паметних телефона за српско тржиште.
„Веома нам је драго што можемо да кажемо ‘Здраво, Србијо!’ и званично се представимо, као и наше прве паметне телефоне за тржиште у Србији! Наш долазак је обележило време пуно изазова, а последице пандемије корона вируса и даље осећају и фирме и појединци. Ипак, наши планови за Србију и наша посвећеност ширењу пословања у Европи остали су непромењени. Ово је у складу са филозофијом наше компаније – да радимо праву ствар на прави начин“, истакао је потпредседник и председник компаније „Виво“ за Европу Дени Денг.
Он је рекао да су европско путовање започели тек у октобру прошле године, као и да су већ добили изузетне повратне информације и позитивне утиске од њихових пословних партнера и корисника.
„Од нашег првог корака и уласка на међународно тржиште 2014. године, посвећени смо стварању нових квалитетних искуства за наше кориснике. Будући да увек мислимо на њих и бренд смо који воли више од 400 милиона људи широм света, сигурни смо да ћемо ускоро стећи нове пријатеље и у Србији“, додао је Денг.
Старт-ап бренд паметних телефона „Виво“ основан је у Донгуану у Kини 2011. године, а развио се из богатог искуства компаније са фиксним и мобилним телефонима од 1985. године када је компанија основана.
Са годишњом продајом од 111 милиона уређаја широм света, „Виво“ је тренутно пети произвођач мобилних телефона на свету.
Представници компаније нагласили су да је „Виво“ у овом тренутку присутан у 40 земаља у свету.
Kао део глобалне стратегије, „Виво“ тренутно јача фокус на развој мобилних камера.
То укључује проширење томе посвећених „R&D“ центара, као и недавно отворен центар у Шијану који запошљава 700 стручњака, партнерство са водећом компанијом на пољу оптике и оптоелектронике, „ZEISS“, али и оштар заокрет у корпоративној стратегији, која ставља камеру на прво место, са циљем оснаживања корисника да забележе свој савршен снимак.
С тим на уму, виво жели да омогући корисницима најбоље искуство камере смартфона.

Пети произвођач мобилних телефона на свету

Иако релативно непозната на српском тржишту, „Виво“ је компанија која производи паметне телефоне, поносна на велики број новитета које доноси у сектору.
Прва су компанија која је 2012. године лансирала паметни телефон са наменским хај-фај чипом, модел Виво „X1“.
Две године након тога, направила је рекорд са најтањим паметним телефоном до сада, Виво „X5Маx“, дебљине свега 4,75 мм.
Први паметни телефон са технологијом скенирања отиска прста на екрану „Виво“ је лансирао 2018. године, као и први прави паметни телефон без оквира, са поп-ап селфије камером – Виво „NЕX“.
© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаПредстављање паметног телефона "Виво Некс 3" у Москви
Представљање паметног телефона Виво Некс 3 у Москви - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Представљање паметног телефона "Виво Некс 3" у Москви
Виво „NЕX 3“
Ништа од овога не би било могуће без изузетних партнерстава – истакли су представници „Виво“ компаније током догађаја, преноси Танјуг.
Један од кључних елемената блиске сарадње са компанијом „Гугл“, омогућила је да „Виво“ развије паметне телефоне са чистом и минималистичком „Гугл Андроид“ верзијом, као и ефикасна и поуздана ажурирања за „Андроид 11“ оперативни систем, само два месеца након уласка на тржиште у Европи.
Осим тога, сарадње са компанијама као што су „МедиаТек“, „Квалком“ и „Самсунг“, пружиле су изузетан доживљај корисницима са моћним, али енергетски ефикасним решењима система на чипу.
Током догађаја, „Виво“ је такође најавио прве паметне телефоне који ће се продавати на српском тржишту.
Са изузетним перформансама батерије, паметним камерама и елегантним дизајном, Виво „Y“ серију паметних телефона већ су добро прихватили корисници у Европи.
Опремљени Квалкомовим „Снепдрегон“ процесорима и већ поменутом елегантном и минималистичком верзијом „Андроида“, уређаји раде беспрекорно и интуитивно, пружајући позитивно искуство корисницима.
Чим изваде уређај из кутије, корисници добијају нотификацију за ажурирање софтвера на најновију верзију „Андроид“ оперативног система, која одмах обезбеђује бољу заштиту података и додаје много нових карактеристика, тако да је лако разумети како се и бизнис и приватни корисници радују овом ажурирању.
Најбољи у тренутној понуди у Србији је виво „Y70“, изузетан паметан телефон средње категорије сјајног дизајна и са одличним спецификацијама.
Осмишљен је као уређај који прати кориснике у свакодневном животу, за дељење информација и забаву.
Покреће га Квалкомов „Снепдрегон 665“ чипсет са „Адрено 610“ процесором, а брзо пуњење батерије омогућава Виво „33-Ват флешчарџ“ технологија.
Kамера је опремљена веома моћним сензором од 48 мегапиксела, који подржава „Супер најт мод“ за фотографисање у условима слабог осветљења, као и 4K видео снимање.
Испод „АМОЛЕД“ екрана, Виво „Y70“ крије сензор за идентификацију отиска прста на екрану, док 8ГБ РАМ меморије и 128ГБ интерне меморије омогућавају изузетне перформансе.
Меморија се може проширити „микро-ес-де“ картицом до 1ТБ, а у истом носачу за меморијску картицу, могу се истовремено држати две СИМ картице.
Модел средње категорије паметних телефона – Виво „Y20s“ нуди одличан квалитет израде и интуитивно искуство корисника.
Снагу му даје „5000 макс“ батерија, која без потешкоћа траје два дана са једним пуњењем и скенер отиска прста који се налази у дугмету за напајање, што „Y20s“ чини поузданим и лаким за употребу.
Овај телефон такође има Квалкомов „Снепдрегон 460“ чипсет, који омогућава корисницима да остваре више на својим уређајима, од једноставног интернет претраживања и мултитаскинга, до гејминга.
„Y20s“ Ал Трипл Макро нуди широк избор перформанси, укључујући „Фејс бјути“ и „Портрет лајт ефектс“.
Kорисници могу да мењају перспективе и претворе фотографије које су направили у врхунска дела фотографије.
Са главном камером од 13МП, великим отвором бленде ф / 2.2 и ПДАФ технологијом, сваки детаљ ће засијати.
Kада је реч о ценама, Виво „Y70“ ће бити доступан по цени од 32.999 динара, док ће Виво „Y20s“ бити доступан по цени од 21.999 динара.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала