Богдан је утишао „Гарден“ – време је и за „град братске љубави“ /видео/

© AFP 2023 / KEVIN C. COXБогдан Богдановић и Треј Јанг – кошаркаши КК Атланта Хокс
Богдан Богдановић и Треј Јанг – кошаркаши КК Атланта Хокс - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2021
Пратите нас
Кошаркаши Атланте Хокс победили су Њујорк Никсе 103:89, чиме су дошли до тријумфа од 4-1 у првој рунди плеј-офа. Српски кошаркаш Богдан Богдановић одиграо је одличну серију и сада следи жестока борба са Филаделфијом 76ерс – екипом из града „братске љубави“.
Очекивала се уједначена серија између Никса и Хокса, многи су мислили да ћемо гледати седам мечева, али Богдановић, Јанг и компанија побринули су се да посао заврше након пет утакмица.
Атланта је била бољи и квалитетнији ривал, ималa је више оружја у нападу, а и дефанзивно је била изврсни, те заслужено пролази у полуфинале Источне конференције.
Богдан Богдановић иза себе има одличне утакмице, што говори и просек од 14,4 поена, 6,6 скокова, 3,8 асистенција и 1,4 украдене лопте мечу.
Само у овом последњем дуелу, који је одигран у Медисон Сквер Гардену, није био двоцифрен, пошто је имао 9/7/5, али ја на паркету провео 35 минита и још једном се показао као веома важан шраф у тиму Нејта Мекмилана.
Хокси су пету утакмицу преломили у трећој и четвртој четвртини, те Никси нису имали шансу да се врате у меч и унесу драму. Најефикаснији у победничком тиму био је Треј Јанг са 36 поена, док је домаћина предводио Рендл са 23 и 13 скокова.
Иза екипе из Њујорка је сјајна сезона, али ово је био максимум и видећемо какви ће бити наредне такмичарске године.
Тим Хардавеј јуниор и Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2021
Боби „икс фактор“, Лука блистао – Далас на корак до полуфинала! /видео/
Када је реч о Атланти, сада следи посластица за кошаркашке љубитеље – дуел са првопласираном Филалдефијом 76ерс.
Сиксерси су завршили посао против Вашингтон Визардса (4-1), међутим, повредио се Џоел Ембид, један од тројице кандидата за МВП-ја и питање је да ли ће бити спреман за серију са Атлантом.
Центар Филаделфије повредио је менискус у колену и одсуствоваће још неколико дана ван терена. Требало би да заигра против Хокса, али јасно да неће бити сто одсто спреман.
Ту ће Хокси тражити шансу, и те како су способни да се мушки супроставе Сиксерима и не би било изненађење када бисмо их гледали у финалу Истока.
Али, о том потом, очекује нас веома узбудљива серија и Богдан Богдановић поново биће један од важнијих играча за успех франшизе из Џорџије у плеј-офу.

НБА, резултати:

Филаделфија – Вашингтон 129:112 (4-1)
Њујорк – Атланта 89:103 (1-4)
Јута – Мемфис 126:110 (4-1)
ЛА Клиперс – Далас 100:105 (2-3)
Боби „икс фактор“, Лука блистао – Далас на корак до полуфинала! /видео/
Американци у чуду због Србина – и невероватног податка о којем не престаје да се прича
Блистави ум „шахисте“ из Сомбора /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала