Американац је постигао 55 поена, али није био најбољи – због Јокића /видео/

© AP Photo / Mark J. TerrillНикола Јокић и Ентони Дејвис
Никола Јокић и Ентони Дејвис - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2021
Пратите нас
Никола Јокић, кошаркаш Денвер Нагетса, остао је у сенци Демијана Лиларда који је у петој утакмици прве рунде плеј-офа постигао 55 поена, међутим, новинар ЕСПН-а Макс Келерман желео је да исправи неправду и да простор српском кошаркашу који је, како Макс каже, био најбољи играч на терену.
Денвер Нагетси воде 3-2 у серији против Портланд Трејл Блејзерса, а пета утакмица била је једна од најбољих у овосезонском плеј-офу.
Виђена су два продужетка, оба пута је Демијан Лилард са тројкама уводио меч у додатних пет минута, те је на крају дуел завршио са чак 55 поена из 70 одсто шута из игре.
Очекивано сви су причали о Лиларду, али Портланд је изгубио – због Николе Јокића. Српски кошаркаш тихо је одиграо сјајан меч, 38 поена, 11 скокова и девет асистенција, међутим, мејнстрим медији у САД нису му посветили много простора.
Међу њима није био Макс Келерман са ЕСПН-а који је казао да је, упркос 55 поена Лиларда, најбољи кошаркаш на терену био Никола Јокић.
„Прихвати ово Америко, Џокер (Никола Јокић) је овогодишњи МВП и нико није желео то да се деси. Сви смо хтели да то буде Демијан Лилард, али је Јокић“, рекао је Келерман и додао:
„У прошлој утакмици Лилард је играо невероватно, погађао је тројку за тројком и на крају увео утакмицу у продужетак. Знаш зашто се то десило? Зато што је Јокић контролисао утакмицу.“
Келерман хоће да каже да је Лилард морао да игра на бриљантном нивоу да би уопште обезбедио продужетак екипи, односно Јокић је нон-стоп био у контроли утакмице.
„Потом је кренуо продужетак, поново је имао контролу, проналазио саиграче... Наравно да није шутер попут Лиларда, али је опет завршио меч са 38 поена, 11 скокова, девет асистенција и четири блокаде“, каже Келерман.
„Да, не може да шутира као Лилард, али разлог због ког је Дејм морао да погађа све те шутеве је тај што је Џокер био у контроли“, додао је.
Макс је на крају закључио свој сегмент реченицом да се о Јокићу после утакмице није причало само зато што је Лилард постигао 55 поена, али и да то не значи да је Дејм био бољи играч од њега на терену.
Келерман је овде рекао суштину која се, руку на срце, неће променити ускоро јер НБА живи од статистике, бројева, шутева од којих се „живи и умире“.
И, то је у реду, али треба одати признање и другој страни, у овом случају Николи Јокићу чија је екипа победила на тој утакмици.
Блистави ум „шахисте“ из Сомбора /видео/
Када „човек од челика“ проговори српски језик – због Србина /видео/
После једног потеза Јокић је натерао Американце да му се поклоне /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала