Русија: Нећемо седети скрштених руку док Запад води хибридни рат против Москве и Минска

© Sputnik / Андрей Александров / Уђи у базу фотографијаБелоруска и руска застава
Белоруска и руска застава - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2021
Пратите нас
Русија и Белорусија неће седети скрштених руку на акције Запада који користи елементе хибридног рата против суверенитета обеју држава, изјавио је директор руске Спољнообавештајне службе (СВР) Сергеј Наришкин.
„У питању су, наравно, сви елементи хибридног рата, агресивне акције. Термин 'непријатељски кораци' је сувише мек“, оценио је он.
Према његовим речима, грађани Руске Федерације доживљавају те акције крајње негативно.
„Међу нашим становништвом расте неприхватљивост такве политике западних земаља. Мислим да се сличне појаве јављају и у белоруском друштву“, рекао је он.
Наришкин је разговарао у Витебску са председником Комитета државне безбедности Белорусије Иваном Тертељом о сарадњи Москве и Минска у условима агресивне политике Сједињених Америчких Држава и западних земаља.
„Шефови обавештајних служби разговарали су о резултатима и перспективама сарадње у сфери осигуравања националних интереса Русије и Белорусије у условима агресивне политике САД и западних земаља против Русије и Белорусије“, наводи се у саопштењу прес-службе СВР.
Како се додаје, Наришкин и Тертељ су током састанка истакли да је важна консолидација напора усмерених на јачање потенцијала Москве и Минска у супротстављању глобалним изазовима и новим претњама по безбедност Савезне Државе Русије и Белорусије.
Истиче се да Запад води деструктивну активност, усмерену на „дестабилизацију политичке и социјално-економске ситуације на простору Савезне државе“.
Прочитајте још:
 
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала