Поповић: Руски министар пољопривреде ускоро у Србији

© Фото : Уступљено СпутњикуНенад Поповић
Ненад Поповић - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2021
Пратите нас
Министар у Влади Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић разговарао је данас у Санкт Петербургу о повећању извоза са руским министром пољопривреде Дмитријем Патрушевим, који ће, како је најавио, посетити Београд у првој половини јула, саопштила је Влада Србије.
"Србија је једина земља на свету која без царина може да извози у Русију све што произведе. То је велика олакшица и шанса за наше пољопривреднике да повећају извоз", рекао је Поповић који је и председник Међувладиног комитета за сарадњу са Русијом и нагласио да је значајно повећање извоза пољопривредних производа и хране из Србије у Русију циљ.
"Патрушев је велики пријатељ Србије. Очекујем да његова посета буде додатни подстицај за унапређење билатералне сарадње у области пољопривреде", рекао је Поповић.
Поповић је подсетио да је сарадња две земаље на највишем нивоу у историји.
"Захваљујући председницима Александру Вучићу и Владимиру Путину наша билатерална сарадња се динамично развија", истакао је Поповић, пренео је Танјуг.
Министар Патрушев истакао је да се радује посети Србији и да је Русија спремна да са српским партнерима додатно развија узајамно корисне односе у области пољопривреде.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала