Путин: Русија излази из тешке економске ситуације после пандемије

© Sputnik / Сергей Ильин / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2021
Пратите нас
Руска економија излази из тешке ситуације после пандемије, земља успева да превазилази потешкоће, изјавио је председник Русије Владимир Путин.
„Рад се наставља, без обзира на све потешкоће, укључујући и оне повезане са епидемијом вируса корона. Најбоља потврда тога су резултати руске економије у целини“, рекао је Путин на церемонији потписивања инвестиционих споразума на маргинама Међународног економског форума у Санкт Петербургу.
Он је додао да Русија успева да превазиђе тешкоће захваљујући бизнису.
„Русија успева да превазилази потешкоће са којима се цео свет суочио протекле године у великој мери захваљујући вама и вашим колегама. А наша економија излази из тешке ситуације у којој смо се сви нашли“, нагласио је председник обраћајући се учесницима церемоније.
Руски лидер је потписане споразуме на овом форуму назвао првим корацима ка томе. Уверен је да ће „бити много више пословних контаката и преговора са потписивањем докумената“.
Он је рекао да се нада да ће Русија не само изаћи из тешке ситуације, већ, без икакве сумње „доћи до нових граница“, закључио је Путин и додао да је руска влада радила и чиниће све да подржи развој економије.
Петербуршки међународни економски форум одржава се ове године од 2. до 5. јуна. Медијски партнер Форума је новинска агенција „Русија севодња“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала