Теодосић вратио сат уназад – и то радује Кокошкова

© Sputnik / Ксения Богданова / Уђи у базу фотографијаСрпски кошаркаш Милош Теодосић – Виртус Болоња
Српски кошаркаш Милош Теодосић – Виртус Болоња - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2021
Пратите нас
Милош Теодосић, тридесетчетворогодишњи српски кошаркаш, бриљирао је у дресу Виртуса из Болоње у трећој утакмици полуфинала Палаканестра. Изабраници Салета Ђорђевића славили су против Бриндизија 78:75, а искусни плејмејкер заиграо је као у најбољим данима и меч је завршио са 29 поена.
Теодосић игра одличну сезону у дресу Виртуса и против Бриндизија се побринуо да се полуфинална серија заврши након само три утакмице (3-0).
Многи су очекивали жестоку борбу између трећепласиране (Виртус) и другопласиране екипе (Бриндизи) регуларног дела шампионата, међутим, екипа из Болоње завршила је посао максималним резултатом.
„Иза нас су две тешке сезоне, као и за већину тимова. Поносан сам и срећан јер смо победили, прво две утакмицу на гостовању, а сада и код куће. По мом мишљењу овај тим Бриндизија играо је најбољу кошарку током сезоне, али имали су Ковид проблеме и због тога нису завршили на првом, већ другом месту на крају лигашког дела“, рекао је Теодосић после победе и додао:
„Заиста су сјајан тим и због тога сам веома поносан на пласман у финале.“
Тео је истакао да је било чудно играти пред публиком јер то није био случај у претходних годину и по дана, и да је веома срећан због повратка навијача на трибине.
Болоњу у великом финалу очекује дуел са Олмпијом из Милана, те љубитеље кошарке очекује јако занимљив дуел између два финансијски најмоћнија италијанска клуба.
Игор Кокошков селектор Србије - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2021
Олимпијске игре у Токију
Србија се у најјачем саставу бори за Игре!
Српски кошаркаш бриљирао је у све три утакмице, укупно је постигао 69 поена и радује у каквој форми игра пред квалификације за Олимпијске игре у Токију.
Теодосић се нашао на ширем списку Игора Кокошкова, а ако буде здрав наћи ће се и међу дванаест кошаркаша који ће покушати да изборе визу за Јапан.
Србија није успела да се на Мундобаскету пласира на Игре, те ће путем квалификације, које се играју у Београду, имати шансу за поправни.
Квалификације су на програму од 29. јуна до 5. јула, а Србија игра у групи са Филипинима и Доминиканском Републиком. У другој се налазе Порторико, Италија и Сенегал, те „орлове“ вероватно чека дуел са „азурима“ за пласман на Игре.
Селектора репрезентације Србије радује форма у којој се налази Теодосић, али и остали српски кошаркаши који бриљирају како у НБА, тако и у Европи.
Блистави ум „шахисте“ из Сомбора /видео/
Богдан је утишао „Гарден“ – време је и за „град братске љубави“ /видео/
Боби „икс фактор“, Лука блистао – Далас на корак до полуфинала! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала