„Бољег рецепта за Црну Гору нема“: Кривокапић после састанка са Комшићем и Џаферовићем

© Sputnik / Никола БижићЗдравко Кривокапић
Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2021
Пратите нас
Председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић састао се у Подгорици са члановима Председништва БиХ Жељком Комшићем и Шефиком Џаферовићем. Он је оценио и резултате рада своје Владе, рекавши да „бољег рецепта за Црну Гору у овом тренутку нема“.
Они су недавно разговарали и у Сарајеву, током званичне посете премијера Кривокапића Босни и Херцеговини.
Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2021
Кривокапић открио зашто није потписао Темељни уговор са СПЦ
Кривокапић је исказао задовољство због поновног сусрета, оценивши да су односи две земље пријатељски, и да је сарадња одлична, а да у прилог таквој констатацији говори Уговор о граници, који је БиХ потписала и ратификовала једино са Црном Гором.
Председник Владе Црне Горе је истакао да је стабилан и сигуран регион предуслов просперитета свих земаља у њему, а да су добросуседски односи и европска интеграција кључни за економски и инфраструктурни развој.
Кривокапић је нагласио да је задовољан резултатима које Влада постиже у тренутним комплексним условима.
„Бољег рецепта за Црну Гору у овом тренутку нема. То је меритократска Влада. Ми се трудимо да преобразимо Црну Гору. Најважније је да Црна Гора постане и опстане као грађанска држава“, рекао је Кривокапић.
Премијер је казао и да је за Црну Гору од посебног интереса унапређење саобраћајне инфраструктуре, која представља предуслов, како за повећање промета људи и роба, тако и за свеукупну економску сарадњу. Кривокапић је нагласио да постоји обострани интерес за јачање сарадње у области туризма, како би се створили услови да понуда буде много квалитетнија и успешнија за обе државе, као и да од ове сезоне очекује прилив од 65% од дохотка који је остварен у летњој сезони 2019. године.
„Наш план је да до краја текуће године имамо спреман пројекат магистралног пута Сарајево - Шћепан Поље, до Плужина. Такав пројекат био би најбоља доказ нашем добросуседству, пријатељству и намери да грађанима наших држава и региону живот учинимо пријатнијим и богатијим“, поручио је Кривокапић.
Члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић, изразио је задовољство изузетно динамичном дипломатском сарадњом са новом црногорском администрацијом и нагласио да је тренутна сарадња између БиХ и Црне Горе добар пример целом региону.
И други члан Председништва БиХ, Шефик Џаферовић изразио је задовољство због динамичног партнерског и добросуседског односа две државе, пренеле су „Вијести“.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала