Путуј игуманијо и не брини за манастир!

Пратите нас
Да ли ће стара пословица „путуј игумане и не брини за манастир“ применом новог Закона о родној равноправности морати да добије свој кориговани облик који нужно укључује и игуманију?
Орбита културе 5. 6. 2021.
Да ли је онај ко је донео закон без консултовања струке превидео полну неутралност граматичког рода, какве корекције би требало унети у овај иначе обавезујући акт – нека су од питања за лингвисте, професоре и језичке стручњаке Исидору Бјелаковић, Весну Ломпар, Јелену Филиповић и Ану Мацановић.
Колико се данас, на деведесетогодишњицу рођења, сећамо имена и значаја Ивана В. Лалића, једног од најистакнутијих савремених српских песника? Чиме је Лалићева поезија, задужила српску књижевност и културу, да ли је реч пре свега о уношењу јединствене мере и склада у њу, или је после Ивана В. Лалића и историја и вековно памћење проговорило на нов и непоновљив начин у стиховима – о свему томе разговарали смо са универзитетским професорима, поштоваоцима и истраживачима дела Ивана В. Лалића – Александром Јовановићем, Радивојем Микићем и Александром Милановићем.
Шта је у фокусу приче филма „Пут до оца“ , ратне драме смештене у време Првог светског рата која је на недавном конкурсу Филмског центра Србије добила подршку од 36 милиона динара – питали смо сценаристу и редитеља филма Ненада Огњеновића.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала