Савет националне безбедности и одбране Украјине донео одлуку о Криму

© Sputnik / Александр Полегенько / Уђи у базу фотографијаАвтомобильный пункт пропуска "Джанкой" на российско-украинской границе
Автомобильный пункт пропуска Джанкой на российско-украинской границе - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2021
Пратите нас
Савет националне безбедности и одбране (СНБО) Украјине је размотрио питања додатних мера на граници са Кримом и у јужним областима државе, изјавио је секретар СНБО Алексеј Данилов.
„Прва тема је безбедносна ситуација на административној граници са окупираном територијом Крима, као и у Херсонској, Запорожкој области, око Одесе, Николајевског и Доњецког региона. У тајном режиму је донета одлука у складу с налогом председника Зеленског од 28. априла о додатним мерама за осигурање безбедности на тој територији (Крима)“, појаснио је Данилов.
Подсетимо, председник Украјине Владимир Зеленски је на заседању СНБО у априлу, током посете Херсонској области (јужни део Украјине изнад Крима), наложио да се организује састанак на ове теме.
Поглед на амерички Капитол у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2021
Америка одбила да прихвати одговорност због губитка Крима
Раније је Зеленски утврдио стратегију војне безбедности за „повратак“ полуострва под контролу Кијева и његову „деокупацију“. 
Према речима министра спољних послова Украјине Дмитрија Кулебе то је један од три стуба политике Кијева у кримском правцу. Друга два су консолидација, односно обједињене снаге свих партнера на бази „Кримске платформе“ и синергија „успостављања међународног права“ и потпуног украјинског суверенитета над полуострвом.
Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марије Захарове је раније истакла сви напори Кијева да врате Крим у састав Украјине су нелегитимни и схватиће се као агресија против Русије.
Подсетимо, председник Русије Владимир Путин је раније рекао да је питање Крима затворено.
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала