Шок за „краља“ – елиминисани актуелни шампиони!

© AP Photo / Ross D. Franklin Ентони Дејвис и Леброн Џејмс – ЛА Лејкерс
  Ентони Дејвис и Леброн Џејмс – ЛА Лејкерс - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2021
Пратите нас
Кошаркаши Лос Анђелес Лејкерса, актуелних шампиона НБА, завршили су учешће у овосезонском плеј-офу у првој рунди. Лејкерси су поражени у шестом мечу од Финикса Санса 113:100, те су укупним резултатом 4-2 елиминисани из доигравања.
Леброн Џејмс, познат и под надимком „краљ“, први пут у каријери није успео да се пласира у другу рунду плеј-офа, и за то највише треба да криви Ентонија Дејвиса који се повредио у четвртој утакмици.
Српски кошаркаш Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2021
Јокић бриљирао и одвео осакаћени Денвер у полуфинале! /видео/
Лејкерси су имали 2-1 у серији, међутим, повредио се други најбољи играч екипе и Санси су у четвртом дуелу изједначили на 2-2. „Обрва“ није играо у петој утакмици, што је Финикс искористио и повео са 3-2, а ни у шестом мечу није био од помоћи.
После само пет минута игре морао је да напусти терен и није се враћао до краја. Леброн је остављен на цедилу, остатак тима играо је јако слабо и Санси су од 1-2 дошли до 4-2.
Феноменалну утакмицу одиграо је Девин Армани Букер са 47 поена, 11 скокова, три асистенције и сјајних 15/22 из игре.
Букер је још једном доказао да је кошаркаш за велика дела, а то исто мораће да потврди и против Денвер Нагетса у полуфиналу Запада.
Њега су пратили Џеј Краудер са 18 поена, Крис Пол је имао 12 асистенција, а двоцифрени су били Бриџис и Џонсон са по 10 поена.
У пораженом тиму Леброн Џејмс постигао је 29 поена и уз то је имао девет скокова и седам асистенција, Шрудер је убацио 20, а Калдвел-Поуп 19 поена.
За Лејкерсе предстоји бурно лето јер је очито да је Леброну, који има 36 година, потребна много већа помоћ уколико екипа жела поново да се такмичи за НБА прстен.

НБА, резултати:

Портланд – Денвер 115:126 (2-4)
ЛА Лејкерс – Финикс Санс 100:113 (2-4)
Јокић бриљирао и одвео осакаћени Денвер у полуфинале! /видео/
Американац је постигао 55 поена, али није био најбољи – због Јокића /видео/
Селектор Србије на коленима – 40 разлике у Истанбулу!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала