Бразил ће производити осам милиона руске вакцине месечно

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаАмпуле са вакцином "Спутњик Ве"
Ампуле са вакцином Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2021
Пратите нас
Бразил намерава да месечно производи осам милиона доза руске вакцине против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V). Вакцине би могле да се извозе у земље Латинске Америке, рекао је амбасадор Бразила у Русији Товар да Силва Нуњес.
„Као што знате, почели смо производњу ‘Спутњика Ве’ у Бразилу. Она ће моћи да се примењује не само у Бразилу него ће моћи да се обезбеде испоруке за друге земље, на пример, државе Латинске Америке“, рекао је амбасадор.
Упитан да ли види неке политичке елементе у томе што је бразилски регулатор „Анвиса“ у априлу одбио да изда дозволу за руску вакцину и због чега је процедура толико трајала, амбасадор је рекао да је то нормална процедура.
„Експерти траже све неопходне информације од произвођача, да их проуче, све то се не дешава одмах и зависи од доста околности. Уверен сам да управо они треба да одређују какве су им информације потребне“, рекао је он и додао да се политичари у ту ситуацију не мешају.
Руска вакцина Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2021
Путин: Русија је једина земља која даје технологију за производњу вакцине
Раније данас је саопштено да је Колегијални савет Националне агенције за санитарни надзор Бразила (Анвиса) одобрио увоз и хитну примену руске вакцине, истовремено одобривши низ ограничења.
Како је саопштио директор Руског фонда за директне инвестиције Кирил Дмитријев прве партије „Спутњика Ве“ биће испоручене Бразилу у јулу. Према његовим речима Бразил ће постати најмногољуднија земља Јужне Америке која је одобрила употребу овог препарата.
Подсетимо, руска вакцина против вируса корона „Спутњик Ве“, коју производи Научно-истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције, одобрена је у већ 67 земаља са укупном популацијом од преко 3,4 милијарде људи. „Спутњик Ве“ заузима друго место у свету по броју одобрења која су дали владини регулатори.
Ефикасност вакцине износи 97,6 одсто на основу анализе података о 3,8 милиона вакцинисаних држављана Русије, што је више него што је претходно објавио медицински часопис „Лансет“ (91,6 одсто).
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала