Адвокатска комора Београд тражи повлачење Нацрта измена Закона о парничном поступку

CC0 / Daniel_B_photos / Судијски чекић
Судијски чекић - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Скупштина Адвокатске коморе Београд одлучила је данас да од Министарства правде захтева да се Нацрт закона о изменама и допунама Закона о парничком поступку повуче из процедуре јавне расправе.
 
На седници скупштине која се одржава у Сава центру у Београду, београдски адвокати су гласали за повлачење овог Нацрта из јавне расправе, траже да се не мења ЗПП, а ако се мења, да се формира нова радна група у којој би представници адвокатуре били адекватно представљени, пренели су Танјугу учесници скупштине.
У наставку скупштине на дневном реду је одлучивање о предлогу да се покрене поступак опозива чланова београдске коморе у управном одбору Адвокатске коморе Србије (АКС) - председника АК Србије Виктора Гостиљца, као и београдских адвоката Дејана Крстића, Драгана Карановића, Александра Цвејића и Владимира Хомана, који београдску комору представљају у управном одбору АК Србије.
Њихов опозив се тражи, јер су заузели став да се проблематичне одредбе Нацрта измена ЗПП-а могу кориговати непосредним преговорима са Министарством правде, што је већем делу адвокатуре неприхватљиво.
Министарка правде Маја Поповић, председник Адвокатске коморе Србије и комора у њеном саставу закључили су споразум да се из Нацрта измена ЗПП бришу одредбе спорне адвокатури.
Трећа тачка дневног реда данашње скупштине београдских адвоката је оставка председника, потпредседника и секретара коморе.
Адвокати су одржали већ два протеста због Нацрта измена ЗПП који сматрају неприхватљивим, 24. маја и 1. јуна у Београду.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала