Боби солидан као стартер, Ленард са 45 поена упропастио Далас и заказао мајсторицу

© REUTERS / Kevin JairajДончић и Марјановић
Дончић и Марјановић - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2021
Пратите нас
Драматична завршница у четвртфиналу Западне конференције где су Лос Анђелес Клиперси захваљујући маестралном Кавају Ленарду поравнали на 3:3 у серији против Даласа - 104:97, изборивши мајсторицу. Бобан Марјановић се нашао у улози стартера и постигао је 12 поена уз девет скокова, и једну асистенцију.
Упркос чињеници да је Кавај Ленард у уводној четвртини постигао само три поена, до краја је успео да „изрешета“ мрежицу Маверикса у гостима пред 20.000 навијача, и да заврши утакмицу с бруталних 45 поена.
Никола Јокић и Грег Попович - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2021
„Луди Србин“ је покушао да вам каже...
Амерички ас преузео је ствар у руке, у самом финишу када се „ломило“, решавао је акције „један на један“, док је с друге стране нешто слабија партија Луке Дончића утицала на овакав епилог.
Репрезентативац Словеније постигао је 29 поена, имао је још осам скокова и 11 асистенција за нешто више од 40 минута проведених на паркету, али није успео да спречи пораз свог Даласа, па ће одлука у победнику бити решена после седмог меча.
Ленард је са поменутих 45 поена изједначио реркод каријере у плеј-офу и јасно је да ће с огромним самопоуздањем истрчати у наредном мечу Лос Анђелес Клиперса и Даласа. Кавај је подршку имао у Реџију Џексону (25 поена, девет скокова) и Полу Џорџу (20 поена, 13 скокова).
​Што се тиче српског репрезентативца Бобана Марјановића њему је тренер Маверикса поново указао поверење и био је стартер у утакмици плеј-офа. Упркос поразу клуба из Тексаса Бобијева игра је за сваку похвалу, што потврђује замало дабл-дабл учинак. Скок му је недостајао за две двоцифрене колоне.
Српски горостар шутирао је 5/13 из изгре за 17 минута, колико је провео на паркету. Најефикаснији у табору Даласа по обичају је био Дончић са 29 поена, док је Тим Хардавеј убацио 23.
Интересантно, дбобој Даласа и Клиперса ушао је у историју као први у којем су шест утакмица у плеј-оф серији добиле екипе које су играле у гостима.
Победник поменутог двомеча који ће бити одлучен после масјторице иде на Јуту.
► Кумови препуни анегдота: Како „преживети“ Маријупољ и да ли је Кина – „Марс“? /видео/
► Шок за „краља“ – елиминисани актуелни шампиони!
► Јокић бриљирао и одвео осакаћени Денвер у полуфинале! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала