Кина одобрила вакцину за децу од три до 17 година

© Sputnik / Николай Хижняк / Уђи у базу фотографијаЛекар припрема шприц са вакцином
Лекар припрема шприц са вакцином  - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2021
Пратите нас
Кина је одобрила вакцину компаније „Синовак“ за хитну употребу за децу између три и 17 година, изјавио је директор те компаније Јин Веидонг.
Кинеска масовна кампања вакцинације, у оквиру које је до 3. јуна подељено 723,5 милиона доза, важи за особе старије од 18 година.
Када ће вакцина „Синовак“ бити одобрена за општу употребу малолетним лицима зависи од имунизационе стратегије здравствених власти Кине, навео је Јин за државну телевизију.
Он је рекао да малолетници имају мањи приоритет у вакцинацији против ковид-19, у поређењу са старијим особама, који су у већем ризику да добију озбиљније симптоме уколико се заразе.
Прелиминарни резултати из прве и друге фазе клиничких тестирања показали су да вакцина може да изазове имуни одговор код деце од три до 17 година, као и да су нежељене реакције биле благе, наводи Ројтерс.
Како се додаје, државна фармацеутска кућа „Синофарм“, која користи сличну технологију као „Синовак“, такође припрема пријаву за употребу вакцине код млађих особа.
Вакцина „КанСино Бајолоџикс“ користи другачију технологију и ушла је у другу фазу тестирања особа између шест и 17 година.
„Синовак“ је, иначе, завршио фазу два клиничког тестирања где су учесници добили и трећу дозу, изјавио је Јин.
Код оних који су је примили, примећено је десетоструко повећање антитела у року од седам дана, односно 20 пута у року од пола месеца, пренео је Танјуг.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала