Кривокапић: Црна Гора посвећена чланица НАТО-а

Пратите нас
Црногорски премијер Здравко Кривокапић изјавио је данас, поводом четврте годишњице чланства Црне Горе у НАТО-у, да је она стабилна, поуздана и посвећена чланица Алијансе и да то ојачава њену позицију и олакшава њен пут ка Европској унији.
Како је саопштено из његовог кабинета, Кривокапић је оценио да је уласком 5. јуна 2017. године у НАТО „испуњен један од најважнијих спољнополитичких приоритета Црне Горе, и трајно осигурано њено место у евроатлантској породици држава“.
„Влада на чијем сам челу, као и политичке партије које чине парламентарну већину, већ су се на почетку мандата обавезале да ће наставити да јачају наш допринос НАТО-у. На овај начин смо желели да покажемо да непоколебљиво остајемо привржени Алијанси, и нашим европским стремљењима“, навео је Кривокапић.
Он је додао да интеграцију у ЕУ и чланство у НАТО-у види, што потврђује и искуство других земаља, као „један исти пут“ на ком се „тежи идентичним вредностима - демократији, људским правима, индивидуалним слободама, владавини права“.
Црна Гора определила се за ове вредности јер су оне „мера бољег и квалитетнијег живота и једина водиља ка светлијој будућности за нас и нашу децу“, истакао је црногорски премијер.
„Активно учествујемо у спровођењу политика НАТО-а, у жељи да допринесемо миру и стабилности у нашем региону, Европи, али и глобално. Желим да нагласим да Црна Гора наставља своје учешће у мисији КФОР на Косову. Нашим ангажовањем настојимо да омогућимо безбедно окружење и слободу кретања за све људе на Косову, у складу са резолуцијом Уједињених нација 1244, која дефинише мандат НАТО-а“, рекао је Кривокапић.
Он је указао и да је Црна Гора великим залагањем свих успела да ситуацију с вирусом корона стави под контролу и вакцинише добар део становништва, и подсетио да је у томе имала велику помоћ НАТО-а, пренео је Танјуг.
„Уједињени као народ Црне Горе, али и као регион. Јединствени на путу ка Европској унији, и јединствени у напорима да наша друштва и системе реформишимо, учинимо ефикаснијим, просперитетнијим и бољим“, рекао је Кривокапић.
Истакао је да је Црна Гора, као чланица НАТО-а и будућа чланица Европске уније, у потпуности привржена испуњавању овог циља.
„Данашња годишњица чланства у НАТО-у подсећа нас да реформе спроводимо због квалитетнијег живота наших грађана што треба да буде идеја водиља и у наставку нашег европског пута“, закључио је црногорски премијер.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала