Пиксијеви „орлови“ у Јапану: „Осећамо тежину грба који носимо“

© REUTERS / MARKO DJURICAДраган Стојковић Пикси, селектор фудбалске репрезентације Србије
Драган Стојковић Пикси, селектор фудбалске репрезентације Србије - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2021
Пратите нас
Фудбалска реперезентација Србије одрадила је први тренинг уочи пријатељског меча против Јамајке, који је на програму 7. јуна.
Селектор Драган Стојковић извео је репрезентативце на терен стадиона у Мики ситију, тридесетак километара од Кобеа, на којем ће се одиграти пријатељска утакмица против Јамајке.
Утиске после првог тренинга у Јапану изнео је дефанзивац Марко Петковић.
„Терен је одличан, услови су заиста феноменални као што смо и очекивали. После дугог лета од Београда, преко Дубаија, до Осаке и специфичних контрола на аеродрому, коначно смо дочекали да се мало дружимо са лоптом и сада је све лакше. Сви смо презадовољни и нема разлога да тако не буде до краја нашег боравка у Јапану“, рекао је Петковић за сајт Фудбалског савеза Србије.
„Атмосфера је одлична. Тако је од првог окупљања када је Мистер преузео репрезентацију и наставило се и сада на путу ка Јапану. Боже здравља да сачувамо такву атмосферу и неће бити разлога за бригу када је реч о резултатима“, додао је Петковић.
Временска разлика и џет-лег нису утицали на српске фудбалере који су у врло јаком ритму одрадили први тренинг у Мики ситију, а Петковић је истакао да наступи у дресу са националним грбом не признају умор и поспаност.
„Чека нас Јамајка, знамо кога представљамо, осећамо тежину грба који носимо на дресу. Имамо сасвим довољно времена да се упознамо са квалитетима оба ривала, никога нећемо потценити, уопште не сумњам да ћемо обе утакмице одиграти максимално и да нећемо разочарати“, каже Петковић.
Први стрелац домаћег првенства, нападач Радника из Сурдулице, Милан Макарић и даље је под утиском једне феноменалне сезоне која се завршила на најбољи могући начин, позивом у А репрезентацију Србије.
„Могу слободно да кажем - сезона из снова. Мистеров позив је дошао као шлаг на торту, желео бих да се захвалим њему, али и свим људима који су допринели мом великом успеху у каријери. Изузетна је част бранити боје своје земље. Атмосфера је одлична, већину момака познајем од раније јер смо приближно истих година. Њихова подршка ми је од великог значаја и брзо сам се уклопио“, каже Макарић.
Макарић је најближе пратиоце у трци за најбољег стрелца оставио далеко иза себе и пар кола пре краја првенства.
„Искрено се надам да ћу голгетерску серију наставити и у дресу репрезентације. Сан сваког фудбалера је да заигра за свој национални тим, а када се то догоди, наредни циљ је и да затресе противничку мрежу. За мене неће бити веће радости уколико успем да се упишем у стрелце на мечевима са Јамајком или Јапаном. Никада у животу нисам имао дужи пут авионом. Успели смо колико-толико да се одморимо, надам се да ће после овог тренинга све бити лакше. Услови за рад су одлични, сигуран сам да ће екипа спремно дочекати прву утакмицу са Јамајком. Остаје нам да пружимо максимум и да се вратимо кући са два позитивна резултата“, рекао је Макарић.
Звезда остала без стуба одбране
Италија држала час фудбала, свет бруји о Роналдовом трку /видео/
Агуеро је отишао у великом стилу, а Гвардиолине сузе су лажне
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала