Ракетни напад у Јемену, 17 мртвих

© REUTERS / ALI OWIDHAЈемен
Јемен - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2021
Пратите нас
Јеменски Хути лансирали су данас балистичку ракету на град Мариб који контролише Влада и убили најмање 17 људи, међу којима и једну петогодишњу девојчицу, саопштили су званични извори.
Ракета је погодила бензинску пумпу у кварту Равда у Марибу и све жртве су цивили, изјавио је представник локалног гувернера, преноси АП.
У експлозији ракете је рањено више десетина људи, а из побуњеничког штаба за сада се нико није огласио.
Новинска aгенција САБА коју контролише Влада извештава да су Хути недуго након ракетног напада послали дрон са експлозивом који је уништио два амбулантна возила која су се кретала ка месту експлозије да пруже помоћ повређенима.
Амерички изасланик у Јемену Тим Линдеркинг осудио је напад побуњеника које подржава Иран и оценио да су пропустили могућност да се постигне мир у овој ратом разореној држави.
Он је оптужио Хутије да сносе највећи део одговорности за продужење седмогодишњег сукоба који је "нанео неописиву патњу народу Јемена" и позвао све актере сукоба да прихвате "значајну регионалну и међународну подршку" изражену за мировни план УН.
У грађанском рату који у Јемену бесни од 2014. године погинуло је више од 130 хиљада људи, а земља се налази у једној од најтежих хуманитарних кризи на свету, наводи АП.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала