Атланта кроз драму до брејка – Богдан и Јанг тројкама пресудили Филаделфији

© AFP 2023 / KEVIN C. COXБогдан Богдановић и Треј Јанг – кошаркаши КК Атланта Хокс
Богдан Богдановић и Треј Јанг – кошаркаши КК Атланта Хокс - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2021
Пратите нас
Кошаркаши Атланте направили су брејк у првом мечу полуфиналне серије Источне конференције, победивши Филаделфију резултатом 128:124 (42:27, 32:27, 25:29, 29:41). Српски ас Богдан Богдановић био је одличан и постигао је 21 поен, од чега пет тројки, док је најбољи појединац „Јастребова“ био Треј Јанг са 35 поена.
Атланта је спектакуларно отворила меч Велс Фарго центру, пошто је у уводној четвртини постигла чак 42 поена, наспрам 27 колико је убацила Филаделфија.
Словеначки кошаркаш Лука Дончић у дресу Далас Маверикса - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2021
Заседање америчког „одбрамбеног конзилијума“ – како зауставити Луку? /видео/
Изузетно расположени за игру били су Треј Јанг и Богдан Богдановић који су тројкама затрпавали кош Севентисиксерса. Богдан је на свом конту имао пет тројки, а Јанг четири. 
Српски бек је до полувремена постигао 11 поена, од чега три тројке, док је Јанг био најефикаснији актер до одласка на одмор са 25 поена.
​Атланта је на полувремену имала огромну предност од 20 поена, а резултат на семафору био је 54:74.
Ембид, Херис и другови нису имали решења за Хоксе који су просто „летели“ по терену и погађали из свих позиција, па је брејк у првом полуфиналном мечу Истока био неминован.
Упркос чињеници да је Филаделфија у наставку играла доста боље, и да је обе четвртфине решила у своју корист, то није било довољно да се избегне пораз. Једноставно, чак 20 поена предности колико је имала Атланта на полувремену, Севентисиксерси нису успели да „истопе“, мада су пред сам крај сусрета пришли на свега три поена заостатка, а предводио их је маестрални центар Џоел Ембид са 39 поена, девет скокова и четири асистенције. 
Посебно су доминантни били у последњој деоници коју су добили двоцифреном разликом - 41:29.
​Богдан је утакмицу завршио са 21 поеном, четири скока и пет асистенција за 36 минута проведених на паркету. Тројке је шутирао 5/12.
Подсетимо, Атланта је до полуфинала стигла елиминацију Њујорк Никса, док је Филаделдија у пет мечева била успешнија од Вашингтон Визардса. 
► Српска хаубица у Шпанији – Аврамовић за Спутњик открива зашто не види себе међу „вечитима“
► Бура у БиХ – титула додељена јединој екипи која се појавила на турниру: „Живимо у бедној држави“
► Јокић ставља Србију у америчку историју – заувек /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала