Док анђели спавају: Проф. др Јово Тошевски - Данас је угрожена мушкост /видео/

© Sputnik / Бранко МаксимовићМарина Рајевић Савић и професор др Јово Тошевски
Марина Рајевић Савић и професор др Јово Тошевски - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Сексуалност је тотално нерешива тема, јер када би се однос мушкарца и жене решио и све довело у хармонију, престало би размножавање, рекао је у емисији „Док анђели спавају“ проф. др Јово Тошевски.
Аутор бројних књига, од којих су међу најпознатијим „Планета жена“ и „Чаробни мозак“, гост Марине Рајевић Савић је, између осталог, говорио о хармонији односа између мушкарца и жене и у којој мери је она пожељна, као и о томе шта воле жене, а око чега се труде мушкарци.

Жена и мушкарац - две супротне силе

На питање да ли је у свету смањена мушкост и каква је ситуација код нас у Србији, др Тошевски каже да је мушкост данас готово потпуно нестала.
„У целом животињском царству имате два основна правила – да се животиња која је мања склања од оне која је већа, јер се тигар склања чим види силуету слона. Друго правило је да женка никада не галами на мужјака. Дакле, правило је да је онај ко има дебљи глас и већи стас тај који је ћутке толерисан. Код нас, примата, то се такорећи никада није ни дешавало, јер је од настанка човека почела женска доминација“, сматра Тошевски и додаје да, према његовом мишљењу, жене воле оне мушкарце које је тешко савладати.

Тинејџере је најбоље – оставити на миру

Говорећи о тинејџерима, гост Марине Рајевић Савић каже да их је најбоље – оставити на миру.
„Тинејџер је особа којој не можеш апсолутно ништа. Они су непромишљени, иако је и сама промишљеност врло дискутабилна. Дакле, тинејџера можеш само да игноришеш, а ако га игноришеш, он или она ће се онда запитати зашто је тако, па ће можда и да се смири. Дакле, само их треба пустити на миру, јер ако им нешто браните, они ће урадити потпуно супротно“, каже Тошевски.
Проф. др Јово Тошевски одрастао је у Врању, а Медицински факултет завршио је у Београду. Радио је као лекар опште праксе у селима у Војводини и Словенији, а потом у Норвешкој и Алжиру. У другом делу своје каријере посветио се науци, а његово опредељење је неуро-наука, емоционалност, сексуалност и меморички системи мозга човека.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала