Јокић ставља Србију у америчку историју – заувек /видео/

© Фото : KSS / Marko MetlasБогдан Богдановић и Никола Јокић
Богдан Богдановић и Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2021
Пратите нас
Кошаркаш Атланта Хокса Богдан Богдановић говорио је о саиграчу из репрезентације Николи Јокићу и његовом походу на писање историје у Америци, као и о томе како изгледа дружење српских кошаркаша у САД.
Српски ас је објаснио колико ће нашој земљи значити то што ће, највероватније, први пут у историји америчке НБА лиге најкориснији играч сезоне (МВП) бити Србин.
„Навијамо да Јокић понесе МВП награду и он зна да има нашу подршку. Он је урадио свој део посла и на нама играчима је да се чује и наш глас када је МВП награда у питању. То би сигурно много значило и нашој земљи. Да Србија први пут у историји има МВП играча НБА лиге. То је стварно нешто посебно. Много је напорно радио ове године, као и свих претходних, и сада је доказао да је ово његова МВП сезона“, објаснио је Богдан.
Подсетимо, 26-годишњи Сомборац је регуларни део сезоне завршио са просеком од 26,4 поена, 10,8 скокова и 8,3 асистенције и није пропустио ниједан меч, а Денвер је увео у полуфинале Западне конференције.
​​НБА играчи из Србије имају и заједничку групу за дописивање, преко које свакондевно размењују поруке.
„Чет групу српских кошаркаша у НБА смо направили за време пандемије. Играли смо доста игрица преко интернета“.
Србија ове сезоне има шест играча у НБА лиги. Поре Богдановића у Атланти и Јокића у Денверу, ту су и Бобан Марјановић у Даласу, Алексеј Покушевски у Оклахоми, Немања Бјелица у Мајамију и Ален Смаилагић у Голден Стејту.
Никола Јокић и Грег Попович - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2021
„Луди Србин“ је покушао да вам каже...
Бивши бек Партизана и Фенербахчеа је открио како изгледа када се друже Срби у Америци.
„Сви већ знате да (Јокић) воли да проводи време са својим коњима, али када смо заједно то је обично уз домаћу музику, то је обично наше дружење, уз народњаке... Углавном се дружимо у паузи између сезона, а током сезоне угостимо једни друге, спремимо неку храну једни за друге. Углавном су ту и наше породице које нам спреме нешто из националне кухиње, како нас не би ухватила носталгија“, рекао је Богдановић.
Јокић се налази на ширем списку путника за квалификације за Олимпијске игре на којима вероватно неће играти због дугачке сезоне. О своме томе опширније говорили су у новој емисији „Миљановог корнера“ Тадија Драгићевић и Мирослав Радуљица.
Јокић бриљирао и одвео осакаћени Денвер у полуфинале! /видео/
„Срце ми се цепа...“ /видео/
Американци у чуду због Србина – и невероватног податка о којем не престаје да се прича
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала