Најава из САД: Јачамо отпор и притисак, у игри све опције ― могућ и војни одговор

© Flickr / Glenn PopeБела кућа
Бела кућа - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2021
Пратите нас
Званичници америчке администрације најавили су данас да ће појачати отпор и повећати притисак на сајбер нападаче, било да је реч о компанијама или непријатељима из иностранства, упозоривши да председник САД Џозеф Бајден разматра све опције па и војни одговор.
Бајденова администрација разматра, како је наведено, све опције у одбрани земље од уцењивачких криминалаца, потврдила је данас министарка трговине САД Ðина Раимондо у одговору на питање да ли се разматрају и војне акције против нападача, преноси Ројтерс.
Она је најавила да ће се о овој теми разговарати и током предстојећег самита америчког и руског председника 16. јуна у Швајцарској. 
Месо - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2021
Удар на највећу светску компанију за прераду меса: Хакери направили хаос
"Ни једну опцију не одбацујемо у случају одмазде и кажњавања нападача", изјавила је Рејмондова.
У одвојеном интервјуу за Си-Ен-Ен америчка министарка енергетике Џенифер Гренхолм рекла је да непријатељи Америке имају способност да уруше комплетну енергетску мрежу у САД и потврдила да су већ изведене хиљаде напада на енергетски сектор.
"Када је реч о нашим слабостима у погледу сајбер безбедности, јаки смо онолико колико је јака најслабија карика у безбедносном систему", поручио је данас у интервјуу за Си-Би-Ес амерички министар саобраћаја Пит Бутиџиџ, пренео је Танјуг.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала