Посланик Думе предложио НАТО-у да се пре оптужби погледа у огледало

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаЗдање Државне думе Руске Федерације
Здање Државне думе Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2021
Пратите нас
Пре него што оптужи Москву и Минск да представљају „претње“, генерални секретар НАТО-а би требало да се погледа у огледало - растућа војна активност НАТО-а у близини граница Русије и Белорусије је без преседана, изјавио је шеф Одбора Думе за питања Заједнице Независних Држава, евроазијске интеграције и односе са сународницима Леонид Калашњиков.
„Они свакодневно виде претњу, било би чудно када је не би видели. Па добро, нека виде колико год желе. То је некако престало да ме брине у последње време, јер нема оправдања за претњу коју су нам створили приближивши Балтику све своје војне базе“, рекао је Калашњиков.
Према његовим речима, чим је НАТО видео „реципрочну концентрацију“ Русије и Белорусије, одмах је реаговао.
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2021
Захарова: Сарадња Москве и Минска не улази у планове НАТО-а
„Они примећују само снажне, само оне који се боре за своју безбедност. И дићи ће галаму, а мачка зна чије је месо појела“, рекао је руски политичар.
Како је рекао, због тога се сада балтичке земље и Белорусија гледају „очи у очи“ са упереним оружјем једне према другој.
„Али онај ко је то учинио, Столтенберг, требало би да се погледа у огледало пре свега“, закључио је посланик Државне думе.

Руски сенатор: Москва се не удружује против других

Истовремено, руски сенатор Александар Башкин изјавио је да односи Русије и Белорусије одговарају њиховим националним интересима, као и да се Москва не удружује ни против кога.
„Ако је НАТО изразио забринутост због односа Русије и Белорусије, значи да све радимо исправно у билатералним односима“, рекао је политичар.
„Алијанса нема разлога за бригу“, закључио је Башкин.
Раније је Столтенберг изјавио да су чланице НАТО-а озбиљно забринуте због сарадње Русије и Белорусије и да је Алијанса спремна да у случају потребе заштити и одбрани сваког савезника од било какве „претње која долази из Минска и Москве“.
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала