Захарова критиковала нови дрес украјинске фудбалске репрезентације: Потези очајника

© МИД РФ / Уђи у базу фотографијаБрифинг официального представителя МИД РФ М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД РФ М. Захаровой - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2021
Пратите нас
Званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова критиковала је нови дрес украјинске фудбалске репрезентације на којем је са предње стране осликана територија Украјине са Кримом, који је у саставу Руске Федерације, рекавши да је у питању „уметничка акција из очаја“.
Наиме, данас је представљен нови дрес украјинске фудбалске репрезентације – са предње стране се види мапа Украјине са руским Кримом, док су на мајицама исписане и пароле „Слава Украјини“, као и одговор на то „Херојима слава“, које се повезују са националистичким покретом Степана Бандере из Другог светског рата.
„Украјинска фудбалска репрезентација је на свом дресу присвојила руски Крим својој територији“, написала је Захарова на Телеграму.
Према њеним речима, Кијев овиме жели да „придода својим играчима нову снагу, иако је жалосно што ће се све завршити на тој нади“.
„У питању је метод који је већ виђен. Ради се о такозваном тромплеју, техника да се на дводимензионалној површини слике створи привидан утисак дубине и илузије стварности. Постоји аналог тој речи на руском језику и гласи: `Варка`, казала је Захарова.
Осврнула се и на пароле које су исписане на мајицама „Слава Украјини“ и „Херојима слава“ рекавши да је то покушај Кијева да кроз државну пропаганду учврсти ове пароле иако их многи повезују са Украјинском устаничком армијом Степана Бандере и њиховим злочинима током Другог светског рата.
„Желе да придодају овим паролама нови позитивни смисао, како би се оне убудуће широм света повезивале искључиво као прогресивне и актуелне“, додала је.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала