Дарко Младић: Ако је по праву, Ратко ће на слободу ― све друго је политичка одлука

© Sputnik / Александар МилачићДарко Младић, син генерала Ратка Младића
Дарко Младић, син генерала Ратка Младића - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2021
Пратите нас
Дарко Младић, син генерала Ратка Младића, изјавио је да се и даље нада да ће правоснажна пресуда његовом оцу, коју ће сутра изрећи Механизам за међународне кривичне судове у Хагу, бити правно утемељена, а не политичка.
"Ако се буде заснивала на праву и доказима који су изведени на суђењу, онда ће га ослободити. Све друго је политичка одлука", рекао је Дарко Младић за Вечерње новости.
Дарко Младић данас путује у Хаг и уживо ће пратити изрицање пресуде у Механизму за међународне кривичне судове.
Он каже да му је холандска Влада одобрила приоритетан пролаз, тако да ће моћи да уђе у земљу без двонедељног карантина, већ само са пи-си-ар тестом на вирус корона.
Дарко Младић наводи да, будући да су укинули публику, неће бити на галерији и видети оца, већ ће бити у одвојеној соби и уживо на монитору гледати изрицање пресуде, а после тога би требало да се види са њим иако не зна колико ће им времена бити дозвољено.
Он додаје да му је генерал Младић рекао да је спреман.
"Добро је звучао и чини ми се да је здравствено живнуо, али тако је увек неколико дана пред његово појављивање пред судом - као да га исфорсирају са витаминима, а онда после суђења клоне, некада чак толико да није могао ни да устане из кревета", истиче Дарко Младић.
Изрицање пресуде је заказано за сутра у 15 сати. Биће пренос преко сајта суда, али одложено пола сата. 
Генерал Ратко Младић у Хашком трибуналу - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2021
Правоснажна пресуда генералу Ратку Младићу 8. јуна
Генерал Младић је првостепеном пресудом осуђен на доживотни затвор за ратне злочине почињене у БиХ од 1991. до 1995. године.
Ухапшен је у Србији и изручен Хагу 2008. године, од када се налази у хашком притвору упркос веома лошем здравственом стању и поновљеним захтевима породице да му се омогући лијечење у Србији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала