Кремљ позвао САД да изађу из зачараног круга санкција

© Sputnik / Владимир Вяткин / Уђи у базу фотографијаТроицка кула у московском Кремљу
Троицка кула у московском Кремљу - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2021
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе увеле су до сада већ више од 90 санкција против Русије, али санкције нису инструмент који функционише када је у питању Русија, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.
„Једно остаје очигледно. Политика санкција се наставља. Заправо, у читавој историји нашој земљи је уведено више од 90 санкција. И наравно, то је неки зачарани круг из кога се, теоретски, мора изаћи, јер санкције не дозвољавају да се постигну неки циљеви“, рекао је Песков новинарима.
Он је додао да се санкције више не уводе са циљем нечег конкретног и да би се нешто постигло, јер „санкције не помажу да се нешто постигне, то није инструмент који ради када је у питању Русија. Постоји само један инструмент који функционише када је у питању Русија, а то је дијалог заснован на узајамном поштовању“, констатовао је Песков.
Односи Русије и Запада погоршали су се због ситуације на истоку Украјине и поновног уједињења Крима са Русијом, након референдума на полуострву. Осим тога, Вашингтон је више пута оптужио Москву за мешање у председничке изборе и хакерске нападе, што је довело до бројних антируских санкција, праћених контрамерама Кремља. Москва је такође почела да спроводи политику замене увоза и изјављивала да је контрапродуктивно да се са њом разговара језиком санкција.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала