Милачић уступа плату за изградњу нове цркве у Коњевић Пољу и позива и друге посланике да учине исто

© Фото : Права Црна ГораМарко Милачић, Права Црна Гора
Марко Милачић, Права Црна Гора - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2021
Пратите нас
Председник Праве Црне Горе и посланик у Скупштини Марко Милачић поручио је данас у Скупштини да ће посланичку плату уплатити за изградњу нове цркве у Коњевић Пољу и позвао и друге посланике у Црној Гори, Србији и Републици Српској да следе његов пример.
Председник Праве Црне Горе и посланик у Скупштини Марко Милачић, током данашњег излагања у Скупштини, осврнуо се на рушење православне Цркве у Коњевић Пољу и поручио:
„Уздржаћу се сваког другог коментара, само ћу рећи да је срамно рушити богомоље, са било које стране оне долазиле.
Желим да кажем и да поручим, институционално, ми, нарочито у Црној Гори, имамо обавезу да се огласимо о овоме, зато што када смо ми бранили светиње помоћ и солидарност смо добијали са свих страна, па и из тих крајева, Братунца, Коњевић Поља. Сада је наша обавеза још већа".
Он је рекао да ће испред Праве Црне Горе, у висини посланичке плате уплатити донацију за изградњу нове Цркве, чим буде доступан жиро рачун.
"То јавно радим само да бих послао и институционалну поруку из парламента Црне Горе.Позивам на исто своје колеге у црногорском парламенту али и колеге у Парламенту Републике Србије, као и Парламенту Републике Српске, да том солидарношћу покажемо да смо ту уз свој народ где год он живи, јер нас је ово, све заједно ујело за душу и за срце".
Православна црква на приватном земљишту бошњачке породице из Коњевић Поља код Сребренице у источној Босни срушена је у суботу.
Рушење је уследило као резултат одлуке Европског суда за људска права који је у 2019. године потврдио да је црква саграђена бесправно, а држави БиХ наложено је њено уклањање. 
Цркву је изградила Српска православна црквена општина на имовини коју су подносиоци пријаве, односно Фата Орловић, напустили током последњег рата. 
Прочитајте још:



Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала