Русија протерала агента украјинске обавештајне службе /видео/

© Фото : ФСБ РФ / Уђи у базу фотографијаПрипадник ФСБ током операције привођења чланова терористичке организације
Припадник ФСБ током операције привођења чланова терористичке организације - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2021
Пратите нас
У Русији је откривен агент украјинских обавештајних служби који је дуго времена пружао „саветодавну помоћ“ Служби безбедности Украјине ради „наношења штете безбедности Руске Федерације“, саопштила је Федерална служба безбедности Русије (ФСБ).
„Федерална служба безбедности Русије је током спроведеног претреса пресекла обавештајне и субверзивне активности држављанина Украјине Семењаке Алексеја Петровича у интересу украјинских обавештајних служби“, наводи се у саопштењу.
Утврђено је да су његову делатност дуже време координисали агенти украјинске контраобавештајне службе.
Напомиње се да су током претреса одузети електронски уређаји са порукама од службеника СБУ-а који су им нудили помоћ у решавању њихових радних питања у циљу наношења штете по безбедност интереса Русије. Како се наводи у саопштењу ФСБ-а, Семењака је током испитивања потврдио да је одржавао дуге односе са представницима националне обавештајне службе и да им је пружао различиту консултантску помоћ.
Такође се истиче да је током претреса уочен и спречен покушај трећих лица да даљински уклоне податке са његовог мобилног телефона.  
Због мера које је предузео ФСБ Семењак није успео да нанесе штету спољној безбедности Русије. Његов боравак на територији Руске Федерације означен је као непожељан и забрањен му је улазак у земљу на период од 25 година. Семењак је 3. јуна напустио Русију, додаје се у саопштењу ФСБ-а.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала