Додикова порука Америци

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2021
Пратите нас
Српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је недавно имао неугодан разговор са америчким амбасадором у БиХ Ериком Нелсоном којем је пренео да је за Републику Српску неприхватљив нови високи представник Кристијан Шмит, јер се његовим именовањем на седници Савета за спровођење мира крши међународно право.
Додик је навео да му је амерички амбасадор рекао, да је што се њих тиче, Шмит изабран и да мисле да се у БиХ треба усмерити на „изградњи функционалне БиХ“.
„То функционално значи унитарне БиХ“, појаснио је Додик и додао да је поручио саговорнику да функционалне БиХ неће бити.
Додик је истакао да је немогуће да једна Америка која је написала и спонзорисала Дејтонски споразум руши тај споразум.
„Ми ћемо прихватити сваког легитимно изабраног високог представника и с њим сарађивати у складу са Дејтонским споразумом“, рекао је Додик за ТВ Хепи.
Савет за спровођење мира (ПИЦ) недавно је за новог високог представника у БиХ именовао немачког дипломату Кристијана Шмита, након оставке Валентина Инцка који је на тој функцији био 12 година, преноси Танјуг.
Више о избору високог представника, али и о односу са председником Црне Горе Милом Ђукановићем и другим актуелним политичким темама недавно је Додик говорио у интервјуу за Спутњик:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала