Велика промена за возаче: Донета нова одлука о техничком прегледу и регистрацији аутомобила

© Sputnik / Александр Кряжев / Уђи у базу фотографијаТехнички преглед
Технички преглед - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2021
Пратите нас
Грађани ће и након 5. јула по непромењеним условима моћи да региструју возила, саопштила је данас Агенција за безбедност саобраћаја, пошто је примена новог правилника, који је требало да ступи на снагу, одложена за две године.
„Примена одредби из Правилника које се односе на кочнице, на уређаје за одвођење и регулисање издувних гасова (мерење издувне емисије, обавезност поседовања катализатора) и друге биће одложене на период од најмање две године“, навела је Агенција.
 Олдтајмер - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2021
Власници половњака могу да одахну – за регистрацију и издувне гасове битан датум производње
Како наводе, измене и допуне Правилника о подели моторних и прикључних возила и техничким условима за возила у саобраћају на путевима, омогућиће грађанима да и даље региструју возила под непромењеним условима.
„Уочени проблеми у примени појединих одредби Правилника утицали би да велики број возила не испуни услове који се захтевају на техничком прегледу, а чија би примена почела 5. јула 2021. године“, саопштила је Агенција.
Правилник је, подсећају, донет 2012. године и у надлежности је Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.
Подсећају и да је у току 2021. формирана радна група која је требало да унесе измене и допуне у Правилник, те да су у радној групи представници Министарства, Управе саобраћајне полиције, Агенције за безбедност саобраћаја, београдског Машинског факултета, Факултета техничких наука у Новом Саду и Центра за моторна возила Ауто-мото савеза Србије, преноси Танјуг.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала