Америка обећала Белорусији нове санкције: Расте „цена“ за поступке руководства

© Sputnik / Иван Руднев / Уђи у базу фотографијаАмеричка амбасада у Минску
Америчка амбасада у Минску - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2021
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе ускоро ће објавити увођење нових санкција против Белорусије, а „цена“ за поступке руководства земље ће порасти, изјавила је именована амбасадорка САД у Белорусији Џули Фишер.
„Као што је најавила Бела кућа, додатне санкције ће уследити и то ускоро“, прецизирала је Фишерова у Међународном комитету Сената.
Како је додала, Америка се координира са партнерима у Европској унији, Канади и Великој Британији и активно се ради на новом кругу санкција против Минска.
„Повећаћемо цену за насиље и репресије режима“, истакла је амбасадорка.
Раније је портпарол Министарства спољних послова Белорусије Антон Глаз рекао Спутњику да процес акредитације амбасадорке САД у Минску Џули Фишер још није завршен и да се њена активност у вези са Белорусијом не може сматрати званичном.
Подсетимо, председник САД Џо Бајден продужио је на годину дана санкције против Белорусије, уведене 2006. године. Санкције су уведене у вези са оптужбама за кршење људских права, политичке репресије и корупцију. Белоруске власти одбацују те оптужбе. Поред тога, од 3. јуна поново су ступиле на снагу санкције против девет белоруских компанија, које су раније биле обустављене. 
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала