Ђоковићев бивши тренер на удару – због Федерера

© AP Photo / Tertius PickardБорис Бекер
Борис Бекер - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2021
Пратите нас
Борис Бекер, бивши тенисер и шестоструки Гренд слем шампион, доспео је на мету критичара због двоструких аршина након изјава о Роџеру Федереру и младом Италијану Лоренцу Мусетију.
Бекер, који се бави послом стручног тениског консултанта, подржао је одлуку Роџера Федерера да се дан након што је одиграо маратонски меч против Доминика Кепфера ког је победио са 3-1 у сетовима за скоро четири сата проведених на терену, повуче са Ролан Гароса како не би ризиковао нову повреду.
Тиме је Федерер завршио такмичење без пораза, али и без повреде – за разлику од Ђоковићевог ривала у осмини финала Ролан Гароса који се мучио са боловима у кичми и грчевима.
Бивши тренер Новака Ђоковића је критиковао Лоренца Мусетија који после сјајне партије на почетку меча и вођства од 2-0 по сетовима, није успео да се избори са притиском играња против светског броја један, те је у одлучујућем сету предао меч при резултату 4:0 за српског тенисера.
Према речима Бекера, Мусети је морао да уради све што је у његовој моћи да заврши меч, а не да се повуче на два гема од победе Новака Ђоковића.
„Новак је шампион и био је у оваквим ситуацијама раније“, рекао је Бекер за Еуроспорт додајући:
„Потом је редуковао своје емоције, а други момак почео да размишља: 'Ох, овде могу да победим светског броја један', и у тих пет минута већ је изгубио трећи сет“.
Бекер је нагласио важност рада на одржавању предности и веровања у себе од почетка до краја меча, нарочито у дуелима против најбољих тенисера света.
„Новак је имао проблема са Мусетијевим стилом игре. Све ради како треба. Нема велико оружје, али сервис му је у реду, кретање, техника и самопоуздање, с обзиром да је побеђивао на многим мечевима ове сезоне“, навео је Немац.
Он је апострофирао важност физичке и менталне спреме у суочавању са најбољим тенисерима на Туру. По њему, млади играчи не разумеју да није у питању само играње тениса, већ да је ствар карактера и личности.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2021
Медведев о американизацији Ролан Гароса: Где је наш новац?
„Нисам видео да је у питању нека озбиљна повреда. Због тога мислим да није било у реду да се повуче. Требало би да поштујете играча с друге стране мреже и да кажете: 'Он ме је данас победио'. Тада би било 6:0 (у петом сету, прим.аут). То је тест зрелости“, навео је Бекер.
Јасно је да је Бекер овим показао пристрасност према Роџеру Федереру, што је и потврдио на друштвеним мрежама када је један навијач направио поређење његових изјава поводом два поменута случаја:
„Ти стварно поредиш Федерера и Мусетија?!“, упитао је пристрасни тенисер у пензији.
Не, Новак није прекршио правила
Како је Медведев преварио „стручњаке“ – легенде откривају за Спутњик
Надал се придружио Ђоковићу – пао је још један Италијан
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала